Partidul Verde, filiala județeană Suceava, speră că odată cu lansarea „Inspectorul Pădurii”, copacii din România vor avea parte de o viață mai lungă, iar hoții de lemn nu vor mai avea succes în afacerea lor.

„Intenția Ministrul Mediului, Cristiana Pașca-Palmer, este una bună și sperăm noi, plină de izbândă. Este greu să rupi un sistem perfecționat în ultimii 26 de ani în furatul lemnului din România, protejat de colegii politici ai ministrului, dar în același timp dacă schimbi anumite reguli din acest domeniul și colaborezi cu alte ministere poți obține rezultate bune”, se arată într-un comunicat remis de președintele Partidului Verde, filiala județului Suceava, Dan Acibotăriței.

Un alt lucru observat de verzii suceveni este că, după implementarea „Inspectorul Pădurii”, cele mai multe transporturi de lemn semi-legal sau ilegal au fost depistate și în județul Suceava, iar din acest motiv, Partidul Verde trage concluzia că furtul lemnului din pădurile bucovinene este la loc de frunte.

dan-acibotarita1

De asemenea, Partidul Verde, filiala județeană Suceava, solicită Primăriei municipiului Suceava să instaleze camere video, avizate de poliție, care să supravegheze traficul rutier din zona centrală, mai exact în intersecția semaforizată din zona Bisericii „Sf. Dumitru”, „Mirăuți” și „Calea Uniri”.

„Aici se încalcă regulile de circulație în mod grosolan, iar Primăria Sucevei își poate rotunji veniturile cu multă ușurință și pietonii vor fi în mai mare siguranță”, se mai arată în comunicat.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.