Președintele USR România, Dan Barna, candidat al alianței USR- Plus pentru președinția României, a declarat, la Suceava, că în momentul de față USR și PLUS au fost create de oameni care nu au mai dorit să stea deoparte ci au reacționat la lipsa de meritocrație și echitate socială.

„Majoritatea colegilor mei au 15-20 de ani de cariere reale și consistente, de studii universitare în universități de prestigiu din lume și România, reale și nu luate de la cutii poștale, nu calificări profesionale: parlamentar de la 24 de ani pentru că m-a trimis tata acolo, asta e diferența”, a spus candidatul USR-Plus.

Acesta a făcut o analiză în ceea ce privește corupția și incompetența cu care se confruntă societatea românească, precizând că cea din urmă este mult mai gravă.

„Dacă nu punem oameni competenți nu contăm. Noțiunea de corupție cu care luptăm e foarte importantă și fundamentală, numai că în realitate problema e mult mai mare: e aceea a competenței. Corupția e o problemă, dar cu o pondere nu știu cât de mare, dar ponderea reală e lipsa oamenilor competenți. Toate eșecurile de sistem pe care le vedem nu sunt greșeli individuale ale unei persoane. Ceea ce s-a întâmplat la Caracal nu a fost eroarea polițistului care a răspuns sau a funcționarului care a răspuns neglijent la un apel. Ceea ce s-a constat este faptul că întregul sistem este inadaptat să mai funcționeze în raport cu societatea actuală, modernă”, a declarat Barna.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.