Dan Barna, președintele USR și candidat pentru fotoliul de la Cotroceni, se află preț de două zile în județul Suceava. Acesta s-a întâlnit cu cetățenii municipiului în Bazar și în zona centrală a orașului.

Barna consideră că un plus față de ceilalți doi competitori cu șanse reale, actualul președinte Klaus Iohannis, susținut de PNL și premierul Viorica Dăncilă, susținută de PSD, este acela că în ultimii ani a fost prezent în stradă atunci când societatea s-a revoltat sau a existat o temă care a nemulțumit-o.

„ Sunt un om care a fost prezent în stradă alături de cetățeni din prima zi a implicării mele în politică. Acum doi ani și jumătate am decis să fac acest pas și am decis să ies complet din viața de antreprenor și să mă implic 100% în viața politică și am fost prezent de fiecare dată când a existat o temă în societate de care oamenilor le-a păsat. Acesta este tipul de președinte care vreau să fiu. Un președinte implicat, un președinte prezent nu doar în situațiile de criză ci și în dramele și reușitele de zi cu zi ale comunității.

Președintele nu toarnă asfalt, președintele nu cuplează la curent comune, dar președintele poate să dea mesajul acela de inspirație și de încredere de care avem foarte mare nevoie în momentul de față. Oamenii cu care am vorbit, moldovenii și sucevenii care sunt veniți în luna aceasta în vacanță, dar care lucrează restul anului în țările Europei, ne-au spus că au nevoie de încredere, au nevoie să vadă că există cineva căruia îi pasă și pentru care ar putea să se întoarcă în România.

Președintele, prin puterea instituției care e reprezentată de el, trebuie și poate să dea acest mesaj. Din păcate pentru noi, în ultimii ani și cu ultimii președinți, mesajul acesta de inspirație, de încredere și prezență în comunitate nu a existat”, a spus Dan Barna.

Acesta consideră că un tur doi de scrutin în care se vor confrunta două forțe de dreapta și centru dreapta ar arăta că românii nu mai cred minciunile PSD și că cetățenii acestei țări au o viziune sănătoasă în ceea ce privește viitorul țării.

„Perspectiva ca în turul doi România să aibă de ales între candidatul PNL și candidatul USR-Plus este o perspectivă de Românie sănătoasă, de țară care va alege scenarii de dezvoltare. Avem varianta PNL, cu tot ce a însemnat PNL până astăzi și varianta USR- Plus, cu tot ce am reușit să facem până astăzi.

Dacă PSD-ul, după trei ani în care a ținut România pe loc și aproape ne-a scos din Europa, nu va fi sancționat de electorat însemnă că încă nu suntem pe direcția bună, dar 26 mai tocmai asta a arătat: că oamenii au înțeles că nu mai putem continua în vechea poveste cu frici, cu sperieturi și mai este un element care îmi dă foarte multă încredere: este faptul că oamenii nu au mai crezut minciunile PSD legate de Uniunea Europeană, care ne otrăvește și ne amenință și ne fură sufletul pentru că ei știau că ai lor copii lucrează acolo și le spuneau că e bine și că le trimit bani și că îi ajută. Acesta fost unul dintre motivele pentru care rezultatul din 26 mai a fost atât de favorabil pentru URS-Plus”, a declarat, la Suceava, candidatul USR- Plus pentru președinția României, Dan Barna.

Viziunea sa cu privire la turul doi de scrutin se împarte între o confruntare mult mai probabilă cu Klaus Iohannis, dar nu o neglijează nici pe candidata PSD, actualul premier Viorica Dăncilă.

„Dacă Viorica Dăncilă va ajunge în turul doi este o chestiune de opțiune. Dacă România va decide pentru turul doi este opțiunea de viitor nu putem decât să respectăm această decizie iar până la urmă electoratul are întotdeauna dreptate. Eu în schimb sunt foarte sigur că mesajul USR -Plus și mesajul meu ca drept candidat al acestei alianțe va fi înțeles iar oamenii au nevoie de schimbare și speranță.

Schimbarea de care România are nevoie trebuie să se reflecte de sus până jos în statul român. Iar la alegeri românii pot să aleagă între ceea ce știm că a fost PNL, care are un candidat și ceea ce arătat că poate să fie alianța USR-Plus care are la rândul ei un candidat. Oamenii au nevoie de viziune, de speranță și un președinte este cel mai responsabil în statul român să asigure lucrul acesta. E o alegere până la urmă între două feluri de Românii”, a precizat Dan Barna.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.