Președintele Organizației Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a lansat un nou atac asupra primarului Ion Lungu, declarând că în Suceava ultimilor 14 ani, sucevenii au primit de la acesta și de la PNL sarmale și beculețe colorate și urmează să primească gratuitate pe liniile de metrou.
În luna 05.2017 Ion Lungu și PNL votează în Consiliul Local reducerea subvenției pentru căldură cu 62 lei/Gkal ceea ce înseamnă că fiecare familie din Suceava care beneficiază de serviciului centralizat de încălzire va plăti cu 62 lei în plus pentru fiecare Gkal consumată. Consumul mediu în Suceava este de 1.3 Gkal/luna/apartament deci fiecare familie va plăti începând cu această iarnă, în medie cu 100 lei în plus pentru căldură”, a transmis Dan Ioan Cușnir.
Potrivit președintelui Organizației Municipale PSD Suceava, în luna iunie 2017 Ion Lungu și PNL le-au făcut cadou sucevenilor majorarea taxei de salubritate de la 5 la 9 lei/persoană/luna, o creștere cu 80% în condițiile în care NU au fost în stare să elaboreze un caiet de sarcini profesionist și să organizeze o licitație pentru un serviciu de salubritate modern.
De Sânziene, în locul celor 5.000 de locuri de muncă promise în campania electorală din 2016, Ion Lungu și PNL le-au oferit sucevenilor 5.000 de sarmale.
În luna 11.2017 Ion Lungu și PNL au mai anunțat un cadou pentru suceveni: majorarea impozitelor și taxelor locale cu 19%; în realitate angajații din Primărie fac simulări care prevăd creșteri cu 30% a impozitelor locale începând cu anul 2018 în condițiile în care Ion Lungu și PNL se dovedesc a fi incapabili să genereze un grad de colectare a impozitelor și taxelor locale de peste 60%”, a mai declarat Dan Ioan Cușnir.
Acesta susține și că, pe final de an, Ion Lungu și PNL le mai pregătesc o surpriză sucevenilor: modificarea  contractului cu Thermonet/Bioenergy și acceptarea majorării prețului de producție a energiei termice de la 116 la 230 lei/Gkal, ceea ce va duce la majorarea subvenției plătite de către Primărie către Thermonet (din banii sucevenilor) cu 114 lei/Gkal. În schimb se întrec în comunicate de presă, ce beculețe colorate și frumoase le for oferi Sucevenilor de Crăciun!
Ion Lungu și PNL le oferă sucevenilor: sarmale în locul locurilor de muncă promise; beculețe colorate de Crăciun în locul unui serviciu modern de salubritate, a unui transport public civilizat și a unui sistem centralizat de încălzire eficient; diplomă de excelență în educație în locul Sălii Polivalente, Stadionului cu nocturnă și a Patinoarului acoperit; diplomă de destinație turistică de excelență în loc de locuri de parcare, trafic fluidizat și stații de autobuz. Mai avem puțin până când vor elimina iluminatul stradal și în schimb le vor oferi sucevenilor gratuitate pe liniile de metrou”, a încheiat președintele Organizației Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir.
Trebuie spus că, remarca făcută în legătură cu gratuitatea pe liniile de metrou vine după ce, Consiliul Local Pitești a propus un proiect de hotărâre în ceea ce privește acordarea de gratuități la transportul cu metroul, cu toate că în oraș nu există acest mijloc de transport.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.