Dan Ioan Cușnir, președintele Organizației Municipale PSD Suceava, susține că mai mult de jumătate dintre prioritățile anului 2018, pe care edilul sucevean Ion Lungu le-a făcut publice, sunt aceleași ca cele de la începutul anului 2017.

„Problema lui Ion Lungu nu este că a reușit fără niciun fel de efort în mod natural, să țină în loc acest oraș timp de mai de mai mulți ani, ci faptul că jignește constant memoria locuitorilor Sucevei. Comportamentul de tip feudal al acestuia îl împiedică să cunoască doleanțele oamenilor care trăiesc, muncesc și au speranțe în acest oraș. Dând dovadă de multă larghețe, primăria condusă de Ion Lungu cumpără și publică pagini întregi de publicitate în ziarele locale pentru a anunța câte o ședință ordinară a consiliului local sau pentru a anunța câte o petrecere publică, dar același primar înghesuie cu greu câteva rânduri bâlbâite la sfârșit sau la început de an, în care își face propriul bilanț sau își exprimă patetic speranțele de viitor. În mod firesc, aceste dări de seamă ar trebui să fie normale într-o societate deschisă, democratică și care funcționează după regulile firești ale unei administrații corecte”, a declarat Dan Ioan Cușnir.

Acesta susține și faptul că, Ion Lungu, în marele val al promisiunilor populiste și în marele său exercițiu penibil de conturare a imaginii sale publice, uită ce a promis în anii anteriori și, mai grav, uită că promisiunile sale nu au fost respectate, astfel că le reia necontenit, revopsite în cuvinte pe care acesta le consideră „meșteșugite”.

„La finalul anului 2017, cu ocazia bilanțului activității sale, acesta nu a reușit să impresioneze decât prin faptul că mai mult de jumătate dintre promisiunile făcute la începutul anului s-au concretizat doar prin vagi intenții de îndeplinire. Majoritatea reușitelor sale s-au concretizat în «demarări de proceduri», în «s-au făcut primii pași», în «s-au obținut acorduri de principiu», adică în intenții nematerializate concret, adică în câteva hârtii”, mai declară Dan Ioan Cușnir.

Potrivit acestuia, niciun proiect serios nu a fost efectiv demarat iar, în loc să aibă bunul simț și să explice contribuabililor în mod onest motivele care au condus la această stare de fapt, Ion Lungu a trecut ușor și nepăsător peste aceste explicații, bazându-se în mod jignitor pe faptul că sucevenii nu au memorie.

„Orice început de an poartă în el speranțe și dorința de progres în viața oricui. Dar a veni iarăși cu aceleași promisiuni după un an de stagnare în dezvoltare, denotă din partea actualului primar o adâncă nepăsare și lipsă de respect față de cetățenii orașului, pentru că mai mult de jumătate dintre prioritățile anului 2018, pe care Ion Lungu le-a făcut publice, sunt aceleași ca cele de la începutul anului 2017. Iar sucevenii nu pot fi păcăliți, nici măcar de limbajul de lemn și plin de autosuficiență al primarului. Un înțelept spunea odată că poți păcăli câțiva oameni tot timpul, că poți să păcălești toți oamenii pentru un anumit timp, dar nu poți să îi păcălești pe toți tot timpul”, a transmis președintele Organizației Municipale PSD Suceava.

Dan Ioan Cușnir este convins că aceleași promisiuni neonorate se vor regăsi și în viitorul program electoral al lui Ion Lungu.

„Dar atunci sunt convins că memoria sucevenilor îl va pune pe acesta la locul său, loc din care nici nu ar fi trebuit să plece vreodată, respectiv locul demagogilor care nu își iubesc orașul și nici cetățenii. Mai e puțin și vom vedea”, a încheiat  Dan Ioan Cușnir, președintele Organizației Municipale PSD Suceava.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.