Dan Ioan Cușnir, președintele interimar al organizației municipale PSD Suceava, a subliniat în cadrul unei conferințe de presă că în modul în care procedează președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prin instigare și forțare, la fel procedează și Ion Lungu.

„Ion Lungu, pentru a reintra în grațiile lui Flutur, instigă și forțează, motivând că este ceva urgent. Hotărârea Consiliului Local prin care Primăria Suceava se angajează în oferirea sumei de 50.000 de euro pentru închirierea nocturnei pe stadionul Areni, o consider ilegală și imorală. Consilierii locali, cu excepția celor din PSD, au căzut din nou în plasa lui Ion Lungu și au votat, putând fi oricând acuzați de participațiune improprie”, a declarat Cușnir.

Acesta a criticat felul în care unii consilieri locali, precum Harșovschi, Doroftei, Andronache sau Angela Zarojanu, au explicat cât de mult își doresc sucevenii închirierea acestei nocturne.

„Câți suceveni? S-a făcut un studiu de oportunitate? S-a efectuat un sondaj? Este legal să închirierzi o nocturnă două ore pe un stadion care nu are autorizație ISU? Este legal ca secretarul primăriei să semneze pentru legalitate, chiar dacă nu pentru acest act, dar pentru actele anterioare referitoare la asocierea cu Clubul Sportiv Foresta, în timp ce fiul său, Andrei Ciutac, președintele CS Foresta Suceava să cheltuie banii publici ai sucevenilor?”, s-a întrebat retoric Cușnir.

Președintele interimar al PSD Suceava consideră totodată că este imoral să te faci de râs la un eveniment regional, unde pianista Raluca Știrbăț, renumită pe plan internațional, să spună că Suceava are un pian de jucărie cu care nu se pot ține concerte.

„Este regretabil ca Suceava să nu aibă un pian. Dacă ne aducem aminte, acum 12 ani, și Johnny Răducanu a zis că este regretabil că Suceava nu are un pian de calitate. Și nu am reușit să cumpărăm în Suceava un pian de calitate pentru că nu sunt bani, dar să închiriezi o nocturnă cu 50.000 de euro observ că se poate. Ce este mai moral: să cumperi un pian care să rămână sucevenilor zeci de ani de zile sau să închiriezi o nocturnă pentru două ore? Este moral ca după 12 ani de când ești primarul Sucevei, și ai îngropat în termie sute de milioane de euro, să nu poți garanta căldura pentru suceveni, dar să cheltui din fondul de rezervă 50.000 de euro pentru închirierea unei nocturne? Este moral să ai în pragul iernii sute de apartamente fără căldură, dar să prăduiești 50.000 de euro în două ore? Este moral să nu ai Piața Mică acoperită sau sala de sport de la liceul Petru Rareș să nu fie terminată, după șase ani de lucrări, dar să cheltui din fondul de rezervă 50.000 de euro în două ore? Dar i-au interesat vreodată pe PDL-iști ce își doresc cu adevărat sucevenii? Căldură sau beculețe colorate de Crăciun? Parcări și trafic civilizat sau paranghelii electorale PDL-iste? Au prioritizat vreodată PDL-iștii cheltuirea banului public după necesitățile și dorințele reale ale sucevenilor? Asta știu să facă PDL-iștii lui Flutur și Lungu: lucruri ilegale și imorale”, a subliniat Dan Ioan Cușnir.

Acesta a mai declarat că cei de la PNL nu au învățat nimic din cazul dosarelor PDL-iștilior Ridzi și Băsescu, sau din dosarul sacoșei pe care o primea Ion Oltean în biserică.

„Nu au învățat nimic din sacoșele de bani ale lui Blaga și Udrea? Sau din containerele lui Gheorghe Flutur, pe când era șef de campanie în 2009?”, a adăugat Cușnir.

Președintele interimar a mai declarat că PSD și Brădățan au avut o temă de campanie, zona metropolitană. Un proiect serios, care în opinia lor, ar fi adus un plus valoare Sucevei.

„PDL-iștii au făcut ce au știut mai bine: au copiat. Dar au făcut-o în felul în care o știu ei și au creat zona metropolitană a penalilor. Să ne uităm ce se întâmplă la Șcheia, cu primarul Andriciuc, la primarul din Mitocu Dragorminei, Dănuț Solcan, la Salcea cu primarul Ilie Lungu, toți PDL-iști. Iată că sunt semnale din ce în mai puternice că se va întregi zona metropolitană a penalilor și i se va alătura și Ion Lungu: groparul Sucevei. Să ne uităm și la nivel de județ: să nu uităm ce s-a întâmplat cu PDL-istul Olărean de la Rădauți și semnalele care duc la fostul șef de campanie electorală din 2009, PDL-istul Flutur. Iată că putem vorbi de un întreg județ cu o mare densitate a penalilor PDL. Oare mai crede cineva în criteriile de integritate ale PNL-liștilor, de fapt ai PDL-iștilor”, a concluzionat Cușnir.

Dan Ioan Cușnir: „Oamenii se vor convinge că iar au fost înșelați și păcăliți de către cuplul Flutur-Lungu”

Dan Ioan Cușnir, președintele interimar al organizației municipale a PSD Suceava, a mai declarat că șoseaua de centură începută de Flutur pentru care s-au cheltuit până în prezent 6 milioane de euro pe km, în final va costa spre 9 milioane de euro pe km, mai mult decât orice autostradă construită într-o țară civilizată.

„A fost legală și morală amplasarea Casei Corpului didactic în câmp, la 10 km de oraș? Oare știu Gheorghe Flutur și Ion Lungu că nu toți profesorii au autoturisme ca să poată ajunge acolo, dacă va fi finalizată vreodată această construcție? Oare câte milioane din bani publici au îngropat acolo PDL-iștii”, s-a întrebat retoric Cușnir.

Totodată, președintele interimar a subliniat că Flutur le-a transmis să nu mai fie combativi, fiindcă electoratul i-a preferat pe ei în defavoarea PSD-ului.

„Dar ce să facem cu cei care ne-au votat? Cu medicii, profesorii, cu șomerii, pensionarii, tinerii și multe alte categorii de suceveni? Să le spunem să tacă? Să plece? Să își dea județul pentru a-l dijmui în liniște? Domnule Gheorghe Flutur, domnule Ion Lungu, ați reluat tema unei foste PDL-iste isterice care urla  «ciocul mic, că acum noi suntem la putere». Oamenii se vor convinge până în decembrie că iar au fost înșelați și păcăliți de către cuplul Flutur-Lungu, doar pentru a ajunge voi doi, din nou, la putere”, a subliniat Dan Ioan Cușnir.

Președintele interimar al organizației municipale PSD Suceava le-a transmis lui Ion Lungu, Ilie Lungu și Gheorghe Flutur că Suceava nu este a lor, iar cei care i-au votat au făcut-o pentru că s-au lăsat păcăliți de PNL.

„I-ați mințit că veți munci din nou pentru ei și în folosul comunității, în slujba comunității. Sucevenii merită să fie tratați cu bun simț, modestie și cu respect în cheltuirea banului public. Voi doi le-ați oferit aroganță, trufie și prăduirea banului public”, a încheiat președintele interimar al organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.