Premierul Dăncilă i-a cerut ministrului să anuleze ordinul prin care devenea obligatorie înregistrarea la Registrul Comerţului a oricărui gospodar care avea mai mult de 5 porci în bătătură.

Dăncilă a cerut să se revină la forma inițială a deciziei, aceea de a lăsa fermierii să dețină un număr de 20 de porci, iar dacă se depășește acest număr, să declare la Registrul Comerțului.

Dăncilă îi cere lui Daea să anuleze ordinul

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Petre Daea, la începutul şedinţei de Guvern, să revină asupra ordinului prin care a decis că fermierii pot creşte cel mult de cinci porci fără înscriere în Registrul Comerţului.

”Domnule ministru, am să vă rog să reveniţi asupra ordinului pe care l-aţi dat în legătură cu stabilirea dimensionării tipurilor de exploataţii de suine pe teritoriul României. Eu cred că trebuie să avem grijă de oamenii care au ferme mici şi să îi încurajăm. Vă rog să anulaţi ordinul, să revenim la ce aveam înainte şi, bineînţeles, vom face o analiză referitor la acest aspect”, a declarat Viorica Dăncilă.

Petre Daea stabilise recent că, că fermierii pot creşte în gospodării cel mult cinci porci fără a se înscrie la Registrul Comerţului. (Sursa: Observator)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.