Daniel Buzdugan, cunoscut om de radio și TV, a povestit pe pagina sa de Facebook o întâmplare emoționantă, petrecută la o biserică mică de la Podul Văleni.

„Poveste de Rusalii

Nu suntem săraci de AVERE,
Suntem săraci de MÂNGÂIERE!

Am mers astăzi (n.r. – duminică -7  iunie) la 46 km departare de București, la Podul Văleni, la o bisericuță pe care am descoperit-o în drumurile mele cu bicicleta…
Este un loc cu un duh de pace aparte, unde a slujit timp de 4 ani (1943-1947) părintele Galeriu, unul din cei mai mari duhovnici ai ortodoxiei române. Din cauza convingerilor sale religioase și umanitare, a stat în pușcărie între anii 1950 și 1953. A fost bătut și umilit și de fiecare data repeta ,, Sărmanii!!! Îmi este tare milă de ei că își fac păcate”…
Părintele era vazut de nenumarate ori umblând desculț pe străzi pentru că încălțămintea și-o dăruia sărmanilor.
La slujba de astăzi, singuri bărbați din curtea bisericii au fost părintele, un domn de la clopotniță, eu și băiețelul meu Luca. În rest, numai femei, în număr total de 10, venite cu bicicletele.
Tânărul părinte care face naveta de la Ploiești, unde predă și religia, este de o blândețe și de o gingășie cum rar mai găsești chiar și la oamenii din acest domeniu.
A plâns când m-a văzut. De fapt, am plâns împreună de bucurie și ne-am îmbrățișat frățește și mi-a spus că este cel mai mare cadou faptul că m-a văzut acolo, în acel loc unde nu vine nimeni…
În curtea bisericii din Podu Văleni am avut pentru câteva clipe senzația de Rai. Poate că asa și arată zilele din Rai, precum o zi liniștită de duminică, pe la prânz, cu păsărele care cântă ca azi în curtea bisericii și de jur împrejur copaci de un verde crud și cu miros ca după ploicica de azi, după care a ieșit iar soarele.
Dar cel mai tare și mai tare m-a impresionat doamna Floarea, o tânără de 83 de ani, foarte veselă și pozitivă, care cântă dumnezeiește la strană și este și dascăl și care mi-a spus că nu are ce face, ca dacă nu vine ea atunci nimeni nu îl poate ajuta pe părintele. Și ea face naveta de câteva ori pe săptămână de la câțiva kilometri buni, dintr-un sat vecin.
După o asemenea experiență de duminică, nu poți decât sa ai sufletul ușor ca o pană”, a scris Daniel Buzdugan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.