Senator PNL Daniel Cadariu susține că PSD confundă țara cu propria moșie și că nu a făcut nimic pentru județul Suceava.

Vizitele liderilor PSD din ultima vreme în județul Suceava nu au adus nimic bun acestui județ. Sau poate unora le-o fi adus. Și mă refer aici la șefii PSD, poate și la unii primari PSD. Poate”, a declarat Daniel Cadariu.

Senatorul Cadariu este de părere că PSD, dincolo de declarații sforăitoare de campanie, nu a făcut nimic pentru acest județ, l-a neglijat și l-a condamnat la izolare.
Au fost la Sucevița. Aici trebuiau să spună, nu-i așa, ceva și despre acest județ, despre ce au de gând cu șoseaua de centură, cu datoriile la Utilități și Mediu și cu multe altele.  Declarații, promisiuni, care s-au dovedit a fi minciuni. Ca de fiecare dată!
Zilele trecute, la Suceava, primarii PSD au fost chemați la o întâlnire cu  Paul Stănescu – viceprim-ministru, Marius Nica – ministrul Fondurilor europene și Adrian Gâdea – secretar de stat, coordonatorul implementării PNDL.
Acești domni, fac parte, încă, din Guvern, și ar trebui să știe că este Guvernul României, nu al PSD. Normal nu poți să discuți proiecte atât de necesare pentru toate localitățile doar cu primarii tăi”, a mai declarat senatorul liberal.

Daniel Cadariu susține că PSD recidivează în relația cu primarii și că după ce i-a luat la bucată, folosind o ordonanță neconstituțională, OUG 55/2014, folosește acum PNDL – ul în același scop.
Primarii nu trebuie să mai fie umiliți și să fie obligați să stea cu mâna întinsă la guvernanții PSD. PNDL-ul reprezintă principala sursă de finanțare pentru infrastructura locală. Teoretic, are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile sănătate, educație, apă-canalizare, energie termică și electrică, industrie și iluminat public, transport, drumuri, salubrizare, cultură și sport”, a adăugat acesta.

Senatorul Cadariu afirmă că nevoile comunităților locale se reflectă în numărul foarte mare de proiecte depuse la nivelul întregii țări, din care nici jumătate nu au fost aprobate.
Conform unei situații prezentate recent la Parlament de către reprezentanții ministerului de resort, până la această dată, au fost semnate doar 20% din contractele aprobate, deși până la sfârșitul anului 2017 trebuie semnate toate contractele de finanțare. Din județul Suceava, doar 10 % din total! Foarte puțin, gândindu-mă la nevoile și așteptările atât ale primarilor, dar mai ales ale locuitorilor județului nostru. Este îngrijorător ce se întâmplă cu proiectele județului Suceava. Și trebuie să mai spun ceva care nu este în regulă. Din acest mic număr de proiecte semnate doar 29 % sunt ale primarilor PNL. Ce vină au locuitorii din comunitățile conduse de primari PNL? Ce vină are acest județ?”, a transmis Daniel Cadariu.
În încheiere, senatorul liber îi întreabă pe guvernanții PSD ce se întâmplă cu așteptările tuturor primarilor și mai ales ce se întâmplă cu nevoile sucevenilor care au fost mințiți la alegerile parlamentare și care continuă să fie mințiți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.