A trecut ceva timp de când Dan Ioan Cușnir, în prezent consilier județean, dar și președinte al Organizației Municipale a Partidului Social Democrat, caută neobosit nodul din papură, în tot ce ne înconjoară.

A trecut ceva timp de când Bobi Cușnir, cum este cunoscut în oraș, sufocă opinia publică cu comunicate de presă, în care prezintă, în stilul său propriu, unele situații din municipiul Suceava, situații care pleacă de la un adevăr, dar care sunt exagerate și comparate de acesta, mult peste limita normalului.
Asemeni multor politicieni care folosesc patriotismul „de camuflaj” și fac abuz de anul istoric în care ne aflăm, doar pentru a-și face lor o altă imagine, și Dan Ioan Cușnir, scrie întotdeauna în comunicatele de presă pe care le trimite  „suceveni”  cu majusculă și încheie cu sloganul „Totul pentru Suceava”.
Dar ce înseamnă TOTUL, domnule Cușnir?  Ce ați făcut dumneavoastră palpabil pentru Suceava?
În afară de numele pe care l-ați moștenit de la tatăl dumneavoastră, un om care, spre deosebire de dumneavoastră, trata cu respect toți cetățenii județului și nu-i uita pe cei cu care se întâlnea pe uliță la Rașca, ce ați realizat dumneavoastră din punct de vedere administrativ? Aș putea să vă întreb și din alte puncte de vedere, dar mă opresc aici.

De curând, același Cușnir îl anunța pe Gheorghe Flutur că a dat norocul peste el și că o mare binecuvântare a coborât din înaltul cerului: el se va abține să îl critice în următoarele două luni, Cușnir numind fenomenul „liniște centenară”.

E drept, sunt multe lucruri care îi pot fi reproșate lui Flutur, despre al cărui somn profund din acest mandat am scris de curând, lucruri însă despre care poate scrie presa (aia independentă)  și pe care oamenii din județ le pot sancționa.
Lumea s-a săturat să fiți un permanent fotbalist din tribună, să contestați tot ce se întâmplă în acest oraș, însă să nu veniți cu niciun proiect palpabil și cu nicio alternativă.
Alături de aroganța specifică, și acesta este unul dintre motivele pentru care veți fi veșnicul perdant în cursa pentru Primăria Suceava. Aș putea chiar să pariez că Lungu v-ar putea „bate” la alegeri doar cu doamnele de vârsta a treia, cărora le vorbește pe înțelesul lor și pe care le pupă, doamne pe care dumneavoastră nici nu le vedeți când treceți pe stradă, din cauza faptului că nasul e ținut la un nivel ridicat și nu vă permite înălțimea să îi vedeți pe muritorii de rând.

E adevărat, Lungu nu e un primar performant, nu excelează în administrație, la fel cum excelează în afacerile familiei, iar Flutur e un politician care are o putere de manipulare mare și  care se pricepe la promisiuni pe care uită să le mai pună în practică. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, au dobândit măcar un proiect de care se leagă numele lor. Astăzi eu vă întreb care este proiectul de care se leagă numele dumneavoastră?
Apropo, măcar Lungu și Flutur nu citesc de pe foi discursurile publice, precum dumneavoastră, care aveți scris pe foaie în paranteză inclusiv „Bună ziua și vă mulțumim pentru timpul acordat”, sau „acum urmează să ia cuvântul consilierul X”. Dumneavoastră, domnule Bobi, duceți didascalia la un alt nivel!


Vă mulțumim pentru cele două luni de „liniște centenară”. Bănuiesc că sunt pentru redactarea proiectelor pe care le veți propune pentru „a le reda Sucevenilor Mândria și Demnitatea”, nu-i așa?

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.