Darren White, fostul șef US Secret Service, care a dus grave acuzații DNA, DIICOT, SRI și SIE într-un interviu acordat în primăvară lui Robert Turcescu pentru unde.tv, televiziunea online de la aceea vreme a actualului politician PMP, ar putea fi viitorul ambasador american la București, potrivit Nasul care citează declaraţiile unor surse politice contactate de FLUX 24. White s-ar afla pe una din listele vehiculate în aceste zile de oamenii cheie în viitoarea Administrație Trump pentru postul de la București, au susținut sursele citate. După schimbarea unui președinte american urmează de obicei schimbări în posturile de ambasadori.

Fostul șef al US Secret Service, Darren White, care a lucrat timp de 5 ani în România, a adus acum câteva luni grave acuzații DNA, DIICOT, SIE și SRI. El a spus într-un interviu acordat lui Robert Turcescu pe unde.tv că dosarele sunt făcute la comanda politică și să serviciile secrete lucrează tot la comandă. Mai mult, el o acuză pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, că nu este corectă, neutră și obiectivă și ca atare nu merită un nou mandat la conducerea Direcției Anticorupție. Deseori oamenii pe care îi vezi anchetați de DNA, DIICOT și alții sunt tințe politice. Aceia sunt oameni pe care sunt supărați din diverse motive. Așadar, acele structuri, chiar și serviciile, SIE și SRI, sunt deseori folosite în scopuri politice și nu pentru a face ceea ce trebuie să facă prin construcția lor. Am îndoieli serioase despre anchetele actuale și cele în desfășurare demarate de DNA, DIICOT sau oricare altă structură pentru că majoritatea tințelor lor sunt politice. Sunt oameni pe care îi iau în vedere versus o investigație legitimă. Am rezerve în legătura cu investigațiile acestora. De obicei sunt represalii din cauza politicii, a afirmat White.

„Am lucrat 5 ani în România și ȘTIU că majoritatea tințelor lor sunt tințe politice versus o investigație criminală legitimă, a mai susținut fostul șef US Secret Service. Am îndoieli că Laura Codruța Kovesi are abilitatea de a fi neutră, corectă și obiectivă. Am îndoieli serioase legate de asta, a mai precizat White, care a mai susținut că, în opinia sa, aceasta nu ar mai trebui să obțină un nou mandat la DNA.” afirma oficialul american

(sursa: http://sokant.ro/darren-white-ar-putea-fi-viitorul-ambasador-sua-el-a-a-dus-grave-acuzatii-dna-diicot-sri-si-sie-ce-scaune-se-clatina/ )

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.