Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava s-a implicat activ în diferite proiecte, folosind dăruirea profesorilor și, mai ales, a tinerilor, a elevilor pentru a realiza activități comunitare și pentru a genera schimbări pozitive la nivelul comunității locale.

Elevii claselor a x-a B și a x-a H, cu sprijinul profesorilor coordonatori ( Buzincu Ana, Șindilar Lucia Camelia, Gorban Anca), au organizat, vineri, 1 martie 2019, în zona Mărăşeşti a orașului Suceava, între orele 12-13, o acțiune comunitară de distribuire a unor mărțișoare confecționate manual, cu scopul de a bucura trecătorii. Acţiunea celebrează sărbătoarea Mărțișorului, triumful primăverii asupra iernii, obiectul cu șnur alb și roșu fiind un simbol al reînnoirii timpului și al renașterii naturii.

Activitatea face parte dintr-un proiect amplu de acțiune comunitară, fiind a 2-a etapă de derulare.

În paralel, vineri, 1 martie 2019, s-a desfășurat concursul de postere intitulat „Mărțișor de suflet”. Cei mai talentați participanți au fost aleși prin turul galeriei de către colegi mai mari.

Activitatea s-a realizat în acord cu viziunea școlii și cu strategia națională de acțiune comunitară „Dincolo de cuvintele rostite!”.

Diseminarea activității, a treia etapă a proiectului, va avea loc în cadrul școlii prin postarea pe monitoare și pe site-ul instituției a unui clip și a unor fotografii reprezentative.

 

Profesori implicați în proiect: Prof. Cazac Gabriela

                                                       Prof. Buzincu Ana

                                                     Prof. Șindilar Lucia Camelia

                                                     Prof. Gorban Anca

              

Mîrnea Denisia Ingridh

Clasa a X-a H

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.