Centrul de Recuperare si Reabilitate Neuropsihiatrică Zvoriștea din cadrul DGASPC Suceava în parteneriat cu Școala Gimnazială Zvoriștea au derulat în data de 28.03.2018 acțiunea „Hristos a Înviat!” – acţiune de oferire de daruri şi ouă pictate beneficiarilor centrului.

Scopul acestei acțiuni îl reprezintă educarea abilităţilor de a intra în relaţie cu cei din jur, formarea unui comportament civic în raport cu sufletul lor şi cu normele morale religioase.
Elevii de la clasele I -IV, precum şi preşcolarii au pictat ouă şi au pregătit pachete pentru Ziua de Paşte. Grupurile de elevi au mers la centru, însoţite de cadrele didactice, şi au înmânat cadourile pregătite de ei. Au urat „Hristos a înviat!” şi au purta discuţii cu bătrânii.
Sunt implicate în acest eveniment cadrele didactice și elevii dar și salariaţii centrului şi unul din preoţii parohi ai comunei.
Ne dorim cu toții sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilități în viața socială, economică și culturală. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.
Aceste acțiuni reprezintă un prilej prin care ne exprimăm solidaritatea și respectul pentru persoanele cu handicap. Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul, munca, talentul și aptitudinile”, au transmis reprezentanții DGASPC Suceava.

Cadrele didactice implicate în această acțiune sunt:
Director – Profesor Tomescu Ioan Gelu
Profesori : Apetrei Violeta – Grădinița cu program normal Zvoriștea
Andronic Căsăndruța – Grădinița cu program normal Stânca
Puiu Zvetlana Biatris – Școala Gimnazială Zvoriștea
Apetrei Constantin – Școala Gimnaziala Zvoriștea
Sfichi Mirela – Școala Gimnazială Zvoriștea

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.