La data de 13 octombrie 2016, au fost continuate cercetările ce se efectuează în dosarul penal, privind comiterea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „falsul privind identitatea”, constând în aceea că la 11 septembrie 2016, un autoturism a fost condus pe B-dul 1 Decembrie 1918 din municipiul Suceava de către o persoană care nu posedă permis de conducere și totodată a furnizat în vederea identificării datele de identitate ale unui alt bărbat, din comuna Horodniceni.

Şoferul,  a afirmat că nu are asupra sa permisul de conducere și actul de identitate şi a furnizat datele complete ale unui prieten, cu scopul de a induce în eroare polițiștii rutieri, cu atât mai mult cu cât aceștia stabiliseră că avea și o îmbibație alcoolică de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma continuării cercetărilor şi administrării materialului probator, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, au emis și executat un mandat de aducere privind pe Luncănița Constantin, de 23 ani, din comuna Horodniceni.

În urma activităților procedurale efectuate în cauză, organele de cercetare penală au dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

După definitivarea cercetărilor se va dispune procedural.

Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial de natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi prin care se aduce atingere valorilor de drept, prin împiedicarea înfăptuirii actului de justiţie. Poliţiştii vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii  în astfel de cazuri, inclusiv prin dispunerea  de măsuri preventive privative de liberate, astfel încât aflarea adevărului în cauzele penale să nu fie afectată şi tăgăduită.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.