Pe lângă metodologia greoaie, un alt impediment în accesarea fondurilor pentru reabilitarea termică a blocurilor îl reprezintă datoriile pe care asociațiile de proprietari le au către diverși furnizori.

Termo

Potrivit celor spuse de primarul Ion Lungu, datoriile la utilităţi împiedică asociaţiile de proprietari din municipiul Suceava să acceseze fonduri europene, în vederea reabilitării termice a blocurilor. Doar șase dintre acestea au fost declarate eligibile în accesarea de fonduri pentru reabilitarea termică. Pe lângă întocmirea documentației, asociaţiile de proprietari care doresc să acceseze fonduri prin acest program cu finanţare europeană, trebuie  să nu înregistreze datorii la plata utilităţilor.

Municipiul Suceava are alocată o sumă de 6,3 milioane de euro pentru reabilitarea termică a apartamentelor, prin programul iniţiat de MDRT cu cofinanţare a Uniunii Europene. Din această sumă, 3,8 milioane de euro reprezintă cofinanţare europeană, iar restul finanţare locală.

În toamnă au intrat trei mii de apartamente în programul de reabilitare termică, ceea ce reprezintă aproximativ 70 de blocuri. Conform primarului Lungu, municipalitatea îşi propune să suporte din fonduri proprii acest program, cu câte un milion de euro anual, până în 2015.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.