În situația în care facturile la încălzire și apă caldă nu vor fi plătite, sucevenii ar trebuie să se aștepte ca într-o zi aceste servicii să nu le mai fie asigurate.
„Oamenii trebuie să-şi facă o prioritate din plata facturilor la căldură, apă caldă şi apă rece, la fel cum au ca prioritate plata energiei electrice sau a gazului. Trecem printr-o perioadă foarte grea şi în măsura în care nu vor fi controlate lucrurile, acest bulgăre de zăpadă, datoriile la noua societate, vor creşte de la o lună la alta, până nu se va mai putea face nimic”, a declarat Ion Lungu.
Lungu a mai precizat că în luna decembrie 2013, factura pentru căldura furnizată populaţiei a fost de 4,6 milioane de lei, în vreme ce încasările au fost de numai 1,1 milioane de lei.
„În ritmul ăsta e clar că nu are cum să meargă treaba. Normal ar fi să se plătească factura curentă şi ceva din restanţă, dar cum nu se întâmplă aşa ceva, datoriile cresc de la o lună la alta. Problema e una de mentalitate, oamenii nu au o prioritate din a plăti factura la încălzire. Până într-o zi, când vor vedea că aşa nu mai merge. Nu vine nimeni să bage bani grămadă să facă o centrală nouă, să suporte cheltuielile de funcţionare a ei, fără să recupereze banii investiţi. Să nu uităm că noua centrală poate funcţiona şi în condensaţie, adică nu e obligatoriu să producă energie termică, ci poate să o producă doar pe cea electrică”, a adăugat edilul sucevean.
Lasa un raspuns