Dan Barna, candidatul la prezidențiale al USR –PLUS, prezent într-o vizită în municipiul Fălticeni, a subliniat că unul dintre principalele puncte de pe lista sa este creeare de condiții pentru ca românii plecați în străinătate să se poată întoarce acasă. Acesta a spus că legislația trebuie modificată în așa fel încât românii să aibă toate condițiile.

„Sunt bucuros că am ocazia să vorbesc și cu locuitorii din Fălticeni. În momentul lansării candidaturii din Piața Universității am spus că România are o revoluție neterminată. Părinții noștri ne-au dat  libertate, dar este datori noastră, după 30 de ani, este datoria acestei generații să transforme această libertate și în civilizație. Când spunem țară civilizată, nu vorbim doar despre salarii,  ci și despre ambiția fiecărei localități de a-și termina proiectele, pentru că, în România, există o mulțime de proiecte înțepenite, rămase înghețate. Este vorba despre a schimba legislația, astfel încât, cei plecați să se poată întoarce acasă”, a spus Dan Barna.

În ceea ce privește modelul de dezvoltare pe care partidul îl propune spre a fi realizat, Barna a spus este foarte important ca resursele să fie exploatate de români, prelucrate de români și folosite de români, adică materia primă să nu mai fie exportată pentru a fi prelucrată în alte țări din Europa. De asemenea, Barna susține că o parte din redevențe ar trebui să se întoarcă la primării.

„Este o dezbatere mai largă, legată de modelul de dezvoltare de care România are nevoie, raportat la resursele de care dispune. În Suceava, vorbim de păduri, de resursele minerale, iar marea discuție este despre gazele din Marea Neagră și de importanța acestora și, de asemenea, dacă ar trebui sau nu exploatate. Aceste gaze trebuie exploatate acum și nu peste 15 – 20 de ani când tehnologiile moderne ale viitorului s-ar putea să facă acea resursă neeficientă, în ceea ce privește costul, de aceea sunte un partid care promovează, în egală măsură, exploatarea resurselor și utilizarea lor, dar și abordarea acestor resurse, din punct de vedere al protecției mediului. De asemenea, dorim ca materia primă să fie prelucrată în România și să nu mai fie trimisă în alte țări din Europa”, a precizat Dan Barna care a mai adăugat că prioritară pentru dezvoltarea Bucovinei și Moldovei este o autostradă care să le lege de Vest, lucru pe care USR-PLUS îl are notat în agendă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.