Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a transmis un comunicat tranșant de presă, în care îi critică dur pe colegii săi politicieni din partidele de dreapta: PNL și USR.  Acesta susține că liberalii și useriștii nu fac nimic altceva decât să dezbine românii. De asemenea, Bejinariu consideră că nivelul de trai în România va fi bun, doar dacă PSD va reveni la guvernare.

Redăm, integral, comunicatul de presă transmis de către deputatul Eugen Bejinariu:

„Opoziția de dreapta, PNL și cea neo-marxistă, USR, au reușit să adune pas cu pas îndeajuns de mulți parlamentari ca să treacă o moțiune de cenzură. Au încropit, cu șantaje, amenințări și mașina ambulanței, o majoritate de conjunctură, cât să dea jos guvernul PSD. Urmează să asistăm la felul în care își vor etala disensiunile, orgoliile și agendele meschine; atât de diferite și de ego-centrate încât nu mai încape nicăieri profesionalismul pe care îl clamau până acum. 

O dată cu preluarea șchiopătândă a puterii au declanșat o retorică mai agresivă, violentă chiar care vizează nu numai membrii guvernului și parlamentarii PSD, ci psd-iștii în general, atât membrii partidului nostru, cât și susținătorii și votanții. O atitudine fascistoidă s-a instalat în discursul noilor actori ai puterii, au trecut de la lupta legitimă a opoziției cu un partid de guvernământ, la războiul cu jumătate din poporul pe care vor să-l guverneze. Este o atitudine deopotrivă iresponsabilă și primejdioasă. Va reuși să creeze zgomot asurzitor, va reuși să instaleze o ură sporită, să divizeze în plus societatea, să propage minciuni despre „moștenirea dezastruoasă” și să adauge accente toxice de comportament social, dar nu va reuși să întunece mințile oamenilor raționali și nici să modifice realitatea guvernării noastre de succes.

România încheie șase ani de creștere economică record în Europa, sub guvernare PSD. În acești ani au crescut salariile, au crescut pensiile, a scăzut TVA-ul, a crescut consumul, s-a stimulat piața turismului și a construcțiilor și peste 1,3 milioane de oameni au depășit pragul sărăciei. Au scăzut taxele pentru micro-întreprinderi -cele care contribuie în cea mai mare măsură la bugetul de taxe și impozite al României – a scăzut impozitul pe venit, exporturile au crescut cu 80%, salariul mediu s-a dublat (de la 1 500 de lei la 3 000 de lei), iar numărul locurilor de muncă a crescut cu peste 700 000. Am păstrat deficitul, am gestionat inflația și dobânzile bancare. 

Ne-am onorat promisiunile față de oameni, față de toate categoriile de oameni. N-am neglijat, nici cetățenii din categorii defavorizate, nici mediul de afaceri, nici agenda internațională în timp ce gestionam Președinția Consiliului Uniunii Europene. Cu alte cuvinte ne-am făcut datoria, așa cum am promis și știm că atunci când oamenii vor da deoparte discursul urii promovat de PNL și USR vor pune ștampila votului lor în dreptul partidului care a contribuit în mod concret la o viață mai bună pentru români. 

Respingem, cu toată fermitatea, retorica urii și atitudinea „războinică” a membrilor PNL și USR+. Suntem în competiție politică domnilor și doamnelor din PNL și USR+, dar nu faceți din România teritoriu de război. Nu vă transformați frustrările în obuze și meschinăria în gloanțe cu verb. Noi prețuim faptele, realizările concrete pentru viața oamenilor, performanța. PSD nu poate fi înfrânt în conștiința cetățenilor României, pentru că, dincolo de discursuri exaltate și postări mânioase pe facebook ale unor politicieni iresponsabili, oamenii apreciază performanța politică prin ceea ce aceasta aduce concret în viața lor. Dincolo de urletele electorale știu și cetățenii României știm și noi că viața oamenilor va fi mai bună doar atunci când noi vom reveni la putere!”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.