Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava atrage medici tineri și dornici să se afirme și să facă performanță în cadrul unității spitalicești. Potrivit managerului SJU, medicii șefi de secție trebuie să fie devotați și profesionaliști, la fel ca ceilalți care profesează la Suceava. Întrucât anul acesta expiră mandatele actualilor șefi de secții, Rîmbu a precizat că aceștia vor fi reevaluați, iar cei care nu vor fi compatibili cu funcția, vor fi retrogradați.

„La sfârșitul anului, contractele de administrare ale șefilor de secții expiră și atunci o să vedem cine merge în continuare sau trece în plan secund”, a explicat managerul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, economistul Vasile Rîmbu.

De inimile sucevenilor se îngrijește o echipă de medici profesioniști care-și dorește să facă performanță și să trateze cât mai bine toți pacienții. Șeful secției de Cardiologie, tânărul medic Alexandru Calancea, promite să ducă această ramură a medicinei la un nivel superior. Astfel, medicul promite să completeze echipele, să găsească specialiști și să dezvolte compartimentele secției pe care o conduce.

„Începând cu 1 aprilie am devenit șef de secție. Am absolvit UMF Iași în 2007, am urmat un prim rezidențiat în medicină internă, un al doilea în cardiologie, iar în prezent sunt medic rezident în anul al treilea în cardiologie pediatrică la UMF Târgu Mureș. La SJU sunt din 2015, ca medic rezident și încadrat ca medic specialist în 2016. Înainte să vin la Spitalul Județean Suceava aveam impresia că doar în centrele universitare poți să te dezvolți ca tânăr medic, poți să găsești resursele necesare pentru a face o medicină de performanță. Am fost abordat de către conducerea unității spitalicești care mi-a expus cerințele pe care le are, care sunt resursele și am fost invitat să văd și să discutăm. Am rămas profund impresionat în urma primei vizite în acest spital și am acceptat cu mare drag această ofertă și nu regret absolut deloc pasul făcut, ba mai mult, mi-am adus și familia din Iași și acum locuim în Suceava”, a declarat șeful secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean Suceava, Alexandru Calancea.

Potrivit medicului Alexandru Calancea în momentul de față, secția de Cardiologie este dotată cu 60 de paturi și are mai multe compartimente, unul de terapie intensivă cardiologică, un compartiment de angiografie, unul de electrofiziologie, însă, din păcate, acest compartiment este deficitar pentru că  nu are un medic specialist. De asemenea, este un compartiment de explorări funcționale, unde se efectuează  teste de efort, monitorizări EKG, cu o aparatură performantă și de ultimă generație și nu în ultimul rând, un Ambulatoriu integrat.

Obiectivele mele în cadrul acestei secții: mi-aș dori foarte mult să începem activitatea în Laboratorul de Electrofiziologie, să găsim un medic care să fie dispus să preia acest compartiment, să dăm în folosință noul Ambulatoriu integrat,  și să obținem acreditarea USTAC. Nu în ultimul rând, trebuie să dezvoltăm Cardiologia Pediatrică, pentru că pe zona Nord-Est suntem deficitari la acest capitol și îmi doresc să dezvoltăm această problemă. De asemenea, îmi doresc să mărim echipa, să am alături medici tineri, dispuși la travaliu, la muncă și care să își doresc să facă cardiologie de vârf, așa cum se face în țările dezvoltate ale UE și nu numai”, a precizat tânărul șef de secție.

Un alt medic tânăr care a ales să profeseze la Spitalul Județean de Urgență Suceava este Ciprian Mihai Mitric. Acesta are în plan să ajute la transformarea unității spitalicești într-un centru medical de renume.

„Sunt medic specialist din 2016, am absolvit UMF Târgu Mureș, în 2011 și am făcut specializarea pe cardiologie în cadrul Institutului  de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureș, în Suceava sunt din 2017, inițial ca medic pe contract de prestări servicii și angajat din septembrie 2018. De când am fost numit ca medic coordonator al Unității de Terapie Intensivă, dorința mea este să obținem cât mai multe competențe și să asigurăm servicii medicale de cea mai bună calitate. Având în vedere că Suceava este singura capabilă și singura care asigură în momentul de față servicii de terapie intensivă în județ, ne dorim să asigurăm un serviciu medical de cea mai bună calitate și cât mai apropiat de cel al unui centru universitar”, a precizat tânărul  medic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.