La 101 ani de la Unirea Bucovinei cu România, Bucureștiul va fi gazda celui mai amplu eveniment dedicat acestei sărbători. Festivalul Bucovinei va reuni peste 300 de artiști din nordul și sudul Bucovinei, ansambluri populare, profesori de limbă română, primari și lideri de asociații ale românilor din regiunea Cernăuți, tineri din școlile românești care dispar de la an la an, jurnaliști și meșteșugari. Evenimentul se va desfășura pe 29 și 30 noiembrie, în Piața George Enescu, lângă Ateneul Român.

 Participanții se vor putea delecta cu o paradă a portului popular românesc, cu spectacole de muzică și dansuri tradiționale, Balul Bucovinei, manifestații legate de situația învățământului românesc din Ucraina, cu o prezentare de produse tradiționale și bucate alese, dar și cu multe alte surprize.

Evenimentul va debuta vineri, de la ora 14:00, cu parada portului popular, pe traseul Piata George Enescu-Calea Victoriei – Str. Edgar Quinet – Universitate (la fântână)- str. Nicolae Bălcescu-Bd. Magheru-Piata Amzei–Calea Victoriei-Piața George Enescu. Parada la care vor fi prezente toate ansamblurile populare va fi deschisă de 4 buciumași și o toacă.

 

Pe parcursul festivalului, bucureștenii vor avea prilejul să se familiarizeze cu aspecte legate de valorile spirituale, culturale și tradiționale ale românilor din nordul, dar și din sudul Bucovinei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.