Utilizarea unui nume de domeniu pentru adresa dvs. de email creeaza o impresie pozitiva si, la fel de important, confera mai multa flexibilitate in alegerea gazduirii contului de email si a locatiei gazdei web.

Nu subestimati puterea unei adrese de email. Ea se reflecta asupra marcii dvs. personale sau de afaceri.

Adresa de email este de obicei folosita in multe locuri: pe website-ul dvs., in semnatura emailului si in toate materialele de marketing tiparite, precum carti de vizita sau in anteturi.

Adresa dvs. de email va face fie o impresie buna despre dvs. ca afacere, fie va determina oamenii sa se intrebe de ce aveti o afacere dar folositi un serviciu de email gratuit. Este posibil sa utilizati chiar o adresa personala, de genul nume@yahoo.com, ceea ce se va reflecta negativ asupra afacerii dvs.

Daca aveti un website de prezentare sau chiar un magazin online configurati o adresa de e-mail utilizand domeniul website-ului dvs. Nu utilizati o adresa de e-mail personala, neprofesionista, pentru a evita sa faceti o impresie neprofesionista.

Ce inseamna email hosting?

Email hosting (gazduire email) este un tip de serviciu de gazduire web optimizat pentru organizatii si echipe pentru care comunicarea prin email este esentiala.

Un serviciu Business Email precum cel oferit de HostX.ro va utiliza numele de domeniu al clientului (ex. angajat@domeniucompanie.ro) pentru un plus de credibilitate si profesionalism. Alte caracteristici precum sistemul de chat intern, conferinţele audio/video si file sharing-ul vor transforma comunicarea intr-o maniera eficienta.

Pentru a crea o adresa de email profesionala, avetii nevoie de doua servicii: un domeniu si un pachet de gazduire.

O adresa de e-mail cu numele dvs. de domeniu face reclama adresei site-ului dvs. web.

Un alt motiv pentru utilizarea unei adrese de e-mail cu numele dvs. de domeniu este de a directiona oamenii catre website-ul dvs.

Vom da un alt exemplu de utilizare a adresei de email ca element de identificare. Sa presupunem ca participati pe un website de licitatii, cu o adresa precum popescu@domeniu.ro. Daca pe websiteul de licitatii nu va puteti face publicitate incluzand adresa site-ului dvs., atunci ceilalti participanti vor sti ca aveti un site web pentru ca pot vedea care este numele domeniului din adresa dvs. de e-mail (@domeniu.ro).

Adresa dvs. de email va confera credibilitate

O adresa de email profesionista va contribui la cresterea credibilitatii afacerii dvs. Sa presupunem ca aveti o afacere de tractari de exemplu si utilizati o adresa tractarimasini@yahoo.com – aceasta alegere va crea o imagine neprofesionista. Este  indicat   sa utilizati o adresa precum ajutor@tractarimasinirapide.ro, daca deja detineti domeniul web tractarimasinirapide.ro.

Un alt exemplu. Ana detine o firma de contabilitate. Adresa ei de email este anacontabilitate@hotmail.com. Website-ul Anei este www.serviciicontabilitate.ro. O alegere inteleapta este ca Ana sa isi creeze o adresa de email profesionista, de forma: ana@serviciicontabilitate.ro sau office@serviciicontabilitate.ro.

 

Utilizarea unei adrese de e-mail cu numele dvs. de domeniu va permite schimbarea furnizorului de email, fara a fi necesara schimbarea adresei

Indiferent de furnizorul de email pe care il utilizati in prezent, Yahoo, Gmail sau Hotmal, exista posibilitatea ca in timp sa survina schimbari. In plus, daca doriti sa treceti la alt furnizor, nu veti putea muta contul. Un cont @yahoo va ramane Yahoo.

Ar trebui sa detineti o adresa de email la fel de mobila ca numarul dvs. de telefon mobil. Acest lucru inseamna ca va puteti schimba furnizorul dupa cum doriti. Si acest lucru este posibil cu un cont de email care utilizeaza numele dvs. de domeniu.

Unele dintre aceste servicii sunt accesibile cu ajutorul unui program numit client email. Cu ajutorul acestuia veti avea mai multe optiuni de import si redirectionare atunci cand va gestionati propriul domeniu. Si in plus, nu va fi necesar vreodata sa trimiteti un email de instiintare a schimbarii adresei de email.

Utilizarea unei adrese de email profesioniste este esentiala pentru  orice afacere moderna care urmareste sa se dezvolte si sa isi creeze o imagine pozitiva in fata clientilor sai. O alegere gresita poate duce la pierderi mult mai importante de costurile pe care le implica detinerea unui nume de domeniu si a  unui abonament de gazduire.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.