Animăluțele de companie fac parte din familia noastră și au rolul de a ne aduce, zi de zi, zâmbetul pe buze prin ghidușiile pe care le fac, chiar dacă uneori ne mai și supără. Însă, ele fiind prietenele noastre cele mai bune, e corect să ne gândim și la fericirea lor, nu doar la câtă împlinire emoțională aduc ele în viața noastră.

Animalele de companie sunt prietenii care nu te trădează niciodată. Ele rămân lângă tine, chiar dacă traversezi perioade mai bune sau mai proaste ale existenței tale și, indiferent de cât de greu ți-ar fi într-o zi, e imposibil ca pisica ta să nu reușească să-ți smulgă măcar un zâmbet.

Referindu-ne la pisici, cei care au acasă o felină știu cât de pretențioase și prețioase sunt acestea. Nu acceptă orice tratament, stau la mângâiat doar când își doresc ele și dispar într-o secundă din brațele tale, chiar dacă nu le-ai greșit cu nimic. Ai putea spune că e imposibil să mulțumești o pisică, dar te-ai înșela amarnic. Adevărul este că există anumite detalii care și pe pisici le impresionează și le fac să se simtă iubite, apreciate și, desigur, răsfățate.

 

Iată cum îți poți face pisicuța să radieze de fericire:

 

Oferă-i spațiul propriu

 

Pisicile sunt animalele care au cea mai puternică personalitate. Chiar dacă adoră de cele mai multe ori să stea în compania oamenilor, pisicile se dau în vânt după spațiul lor personal și nu ne referim aici doar la groapa cu nisip. 

Amenajează-i un culcuș, de preferat o simplă cutie de carton în care poți pune ceva pufos, precum o păturică. Oricât de rudimentar ți s-ar părea, o pisică va fi mult mai încântată de acest cadou decât de orice pătuț sofisticat. 

Ai grijă ca o anumită parte a locuinței tale să îi fie dedicată ei. De exemplu, poți opta ca un anumit colț al camerei să aparțină exclusiv pisicii, să conțină doar obiectele ei, să fie locul ei de refugiu, în care tu să pătrunzi cât mai rar cu putință, pentru a-i conferi ei sentimentul de proprietate absolută.

 

 Hrănește-o cu alimente de calitate

 

Chiar dacă e tentant să împarți pizza cu pisica, în calitatea ei de prietenă a ta cea mai bună, trebuie să știi că felinele au nevoie de hrană concepută și gândită special pentru nevoile organismului lor.

Hrana pentru pisici este realizată în baza anumitor criterii medicale și de vârstă și acționează mai degrabă ca un medicament sau ca un remediu pentru ele. Poți să fii generos, din când în când și să o hrănești cu ceea ce mănânci tu, mai ales dacă tu consumi frecvent pește, doar că trebuie să ai grijă ca alimentația ei să fie bazată în cea mai mare parte pe alimente care îi sunt dedicate.

 

Astfel, te vei asigura că pisica ta are o blană lucioasă, o vedere foarte bună, un tonus muscular optim și, în general o stare de sănătate foarte bună, care îi va permite să trăiască o viață foarte lungă și fericită alături de tine. Petmaster.ro oferă o gamă amplă de hrană pentru feline. Poți intra pe site să consulți ofertele și poate te inspiră ceva pentru pisica ta. Cu siguranță aceasta va fi mai fericită dacă îi vei oferi mâncare pe placul ei.

Prin urmare, nu e deloc dificil să aduci și tu un strop de bucurie în viața animăluțului care îți umple viața de fericire.

 

Sursă foto: pixabay.com

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.