A călători înseamnă a ajunge într-un loc în care totul este nou. Oamenii călătoresc departe pentru a schimba împrejurimile și a se deconecta. Și mai presus de toate să trăiască momentul prezent. În timp ce călătoresc, oamenii îşi deschid inconștient sufletul către ceilalți, descoperă alte culturi, alte obiceiuri, alte limbi. Călătoria devine mai distractivă și mai mișcătoare atunci când este împărtășită cu prietenii, familia sau echipa şi colegii.

Pentru o călătorie mai confortabilă în străinătate, opțiunea preferată rămâne autocarul. Un mijloc de transport sigur, economic, ecologic, cel mai potrivit pentru transportul de grup (un club, o asociație sau o familie numeroasă).

 

Economic și confortabil

 

Autocarul este adesea o opțiune mai competitivă și mai economică în comparație cu celelalte mijloace de transport. De asemenea, oferă servicii și opțiuni ce nu pot fi într-o mașină personală, cum ar fi toaleta, televizorul. În plus, pasagerul este mai puțin stresat, mai puțin obosit de călătorie, trebuie doar să se lase transportat: un șofer conduce pentru el! Acest lucru oferă pasagerilor călătoriei un confort apreciabil: se pot odihni, lucra, citi, asculta muzică, dormi – practic dacă destinaţia este spre vacanţă, se poate spune că aceasta deja a început.

 

Mai multă siguranţă

 

Contrar credinței populare, transportul cu autocarul este mult mai sigur decât restul transportului rutier. Mitul pericolului unui accident de autocar încă exista, însă în realitate transportul cu autocarul este printre cele mai sigure din transportul terestru. Pe parcursul anului, autocarele transportă în medie aproape 1,3 miliarde de pasageri și pot parcurge până la peste 2 miliarde de kilometri. Şi dacă se face o comparație cu numărul de accidente rutiere, reiese că autocarul este de trei ori mai puțin periculos decât trenul, de 30 de ori mai puțin decât mașina și de 300 de ori mai puțin decât motocicleta.

Nu trebuie uitat că de ceva timp s-a dezvoltat liberalizarea transportului rutier și, ca atare, regulile de siguranță rutieră sunt mai stricte și fac ca acest mijloc de transport să fie și mai sigur. Toate vehiculele au inspecția tehnică efectuată la fiecare șase luni în ateliere aprobate de stat și condițiile de lucru ale șoferilor sunt, de asemenea, foarte supravegheate, cu instruire continuă și un examen medical care trebuie efectuate regulat.

 

Un mijloc de deplasare mai apreciat de seniori

 

Potrivit unui studiu 58% dintre pasagerii seniori caută să călătorească în compania altor persoane. Ei văd călătoriile ca pe o modalitate de a cunoaște oameni noi și de a-și extinde cercul de prieteni. Călătoria cu autocarul este cel mai potrivit mod de a naște aceste întâlniri, de a face schimb și de a lega noi prietenii.

 

Potrivit pentru iubitorii de natură

 

A călători cu autocarul înseamnă a descoperi „comorile ascunse” ale naturii neatinse, a contempla frumusețea Alpilor Bavarezi cu ocazia unui transport Germania România. Iubitorii de natură vor aprecia călătoria cu autocarul fiind şi mai ecologică decât cu alte mijloace de transport – astăzi este mijlocul de transport care emite cel mai puțin CO2 din oraș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.