Campania de vaccinare anti-COVID în România a început la data de 27 decembrie, iar persoanele vaccinate în prima etapă au fost medicii și angajații din domeniul sanitar.

În cea de-a doua fază a campaniei urmează să fie vaccinate persoanele din categoriile de risc, dar și angajații din domeniile esențiale.

Într-o intervenție la Digi24, medicul Valeriu Gheorghiță a explicat de ce nu este necesar un test pentru COVID-19 atunci când persoanele sunt imunizate.

În primul rând nu se modifică cu nimic datele de siguranță. Ca pentru orice tip de vaccin este important ca persoana respectivă să nu aibă o boală acută febrilă, o stare febrilă important.

Aș vrea să plecăm de la faptul că în general, bolile infecțioase se manifestă clinic (sunt simptomatice) în doar 10% din cazuri. Din acest punct de vedere, este importantă starea pacienților la momentul la care se vaccinează.

Este important ca persoana care se vaccinează să fie sănătoasă din punct de vedere clinic, să nu aibă simptome. Au fost introduse în studii persoane care erau în perioada de incubație, sau chiar simptomatice și lucrurile au decurs la fel de bine din punct de vedere al datelor de siguranță ca și persoanele care erau sănătoase.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.