Deși câștigi o grămadă de bani, de fiecare dată când te uiți în portofel – acesta e gol. Oricât de bun ar fi salariul tău, există câteva greșeli  pe care le faci și care te lasă lefter. Iată care sunt acestea:

1. Nu ai un plan financiar

De cele mai multe ori, lipsa banilor se află în legătură directă cu absența unui plan financiar sau cu existența unuia inadecvat.

Indiferent dacă ești singură sau nu, trebuie să ai în vedere două lucruri. Primul este legat de bugetul total pe care îl ai la dispoziție, iar al doilea se referă la bugetul de cheltuieli lunare. Aici intră totalitatea cheltuielilor pe care le faci în fiecare lună, începând de la abonamentul tv, cumpărăturile pe care le faci și până la factura de telefon.

Pune pe hârtie sau fă-ți un tabel într-un program de editare pe computer și vezi care sunt cheltuielile în raport cu veniturile. Pe baza acestui plan financiar, vei ști exact cât de mult poți să te „întinzi”.

2. Cheltuiești emoțional

De câte ori ți-ai înecat supărarea într-o ședință de shopping pe care mai apoi să o regreți? Cheltuielile realizate sub impuls emoțional reprezintă un alt pericol la care te expui fără să vrei.

Mai mult, vina de a fi cheltuit o sumă de bani pe haine sau alte lucruri care nu îți erau necesare în acel moment te poate face să ascunzi chitanțele de iubitul tău. Iar asta înseamnă viitoare probleme în relație.

3. Ai încredere oarbă în partener

În cazul în care faci parte dintr-un cuplu stabil, finanțele sunt o responsabilitate ce trebuie împărțită. Potrivit unui studiu, aproape una din patru femei spune că această parte a relației este gestionată de partenerul de cuplu.

Evită să rămâi mereu fără bani și stabilește cu iubitul tău anumite limite în privința cheltuielilor, atât cele comune, cât și cele individuale, care nu trebuie să vă depășească veniturile.

4. Credite prea mari

O altă problemă poate fi legată de faptul că îți asumi credite bancare prea mari. Chiar dacă acum totul este roz în relația cu jobul tău, asta nu înseamnă ca va fi mereu așa.

Un credit bancar pe termen lung presupune un stres tot atât de mare. Lună de lună, o bună parte din veniturile tale se va duce pe respectivul credit luat pentru casă sau mașină. Este o greșeală des întâlnită atunci când este vorba despre finanțe.

5. Împarți totul cu iubitul

Este ceva normal să îți dorești să împarți toate plăcerile din viața ta cu iubitul, mai ales dacă aveți o relație solidă și îl consideri ca fiind „Alesul”. Specialiștii în relații de cuplu te sfătuiesc, însă, să ajungi la un compromis cu el în ceea ce privește aspectul financiar, mai ales dacă tu ești cea care câștigă mai mult.

Fii deschisa cu el, alimentați-vă contul comun cu sume egale și păstrați-vă niște bani pentru propriile cheltuieli. Asta nu înseamnă că nu îl poți răsfăța din când în când cu câte un cadou. Ai grijă, totuși, să nu faci un obicei din asta!

( sursa: http://eustiu.com/de-ce-nu-iti-ajung-niciodata-banii-greselile-care-te-aduc-la-sapa-de-lemn/)b

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.