În ciuda obsesiei societății noastre cu moda, așa-zisa garderobă capsulă continuă să câștige tot mai mult teren. Garderoba capsulă se referă la purtarea doar a 10-15 haine de bază, tot timpul. Ceea ce o face deosebită este faptul că tot mai mult oameni celebri, de la politicieni la antreprenori, sunt atrași de ea. Iata motivele:

1. Decizii mai puține

Atunci când obosești să iei decizii, calitatea deciziilor scade semnificativ. Pentru persoanele care iau decizii importante în fiecare zi este foarte importantă eliminarea deciziilor asupra hainelor: ce haine să alegi, cum să le așezi în dulap, cu ce te îmbraci dimineața.

 

2. Pierzi mai puțin timp 

Nu ai nicio idee ce povară sunt bunurile în viața noastră, până nu le eliminați complet.

3. Mai puțin stres

 

Matilda Kahl, director artistic la New York spune că elimină stresul de dimineața alegând aceleași haine mereu deoarece nu se mai gândește dacă e prea formal, dacă rochia e prea scurtă, ce pantofi se potrivesc. Poartă o cămașă albă de mătase și pantaloni negri și are un stres în minus.

4. Pierde mai puțină energie

Christopher Nolan a fost creatorul unora dintre cele mai de succes filme ale secolului 21. Acesta a declarat pentru New York Times Magazine că era o risipă de energie să aleagă în fiecare zi ce va purta.

5. Devine iconică

Vestimentația pe care o porți devine iconică pentru tine. Devine un fel de uniformă, un mod simplu si ieftin de a te simți faimos, deoarece ținuta va deveni semnătura ta.

6. Cheltui mai puțin

Cu toți avem dulapurile pline cu haine și pantofi cumpărate, dar purtate prea puțin. În medie, o familia cheltuiește peste 4.000 de lei anual pe haine. Aceasta este o sumă destul de mare, dacă luăm în considerare cât de mult de purtăm.

(sursa: http://eustiu.com/de-ce-oamenii-de-succes-poarta-aceleasi-haine-fiecare-zi/)

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.