„Sărbătoarea Muntelui”, și nu „Comorile Muntelui”, o denumire mult prea comunistă, în opinia lui Flutur, a avut loc pe 28 august, la „ Munceii Rarăului”.

DSC_0211
Această sărbătoare a reunit primari PSD, mai mulți decât PNL, dar și persoane care au realizat că limba lor poate fi de un kilometru, atunci când au „pedalat” pe jos, kilometri, până au ajuns la noua locație a evenimentului.

Odată ajunși aici, aceștia și-au dat seama că noua locație reprezintă de fapt, o parcare, în care s-a amplasat o scenă, pe care să evolueze artiștii PNL, rămași încă din vremea PDL-ului, iar la ei organizatorii nu s-au gândit deloc.

De fapt, ce mai contează că tanti Ileana a mâncat o pâine și încă una, până a ajuns să vadă sărbătoarea de la munte, ce mai contează că șoferii au umplut frigiderele organizatorilor, și ce mai contează că gospodinele care vând produse tradiționale, stăteau pe marginea drumului, exact cum stau alții cu ciuperci la podul unei comune frumoase.

 

14141748_1689762151345568_7401960880692615697_n„Ca să ajungi să îți cumperi un suc trebuia să mergi kilometri întregi pe jos, iar noi am stat pe marginea drumului. În plus, au fost mult mai mulți comercianți care au dorit să fie prezenți, însă nu i-a primit, pentru că nu aveau loc unde să-i pună. Clienți erau destui, dar cine să le vândă, când locul era atât de înghesuit? Colega mea, care vinde aceleași produse ca și mine, era la 2 km de mine. În anii anteriori nu vedeai așa ceva. Păcat, mare păcat”, ne-a spus o comerciantă.

Un alt turist aflat în zonă, în timp ce se îndrepta către vechea locație, spunea: „nu-s proști cei care au organizat. Important este ce se vede la televizor, nu ce fac oamenii care ajung aici, sau cum ajung până la scenă”.

DSC_0199

Firește că printre sutele de oameni care s-au aflat acolo erau și câțiva pdl-iști care spuneau, în cor, același lucru: „bă, să recunoaștem că peisajul e belea”. O fi fost peisajul desprins parcă din povești, însă adevărul din culisele acestei sărbători este unul clar: anul acesta, evenimentul s-a bazat pe un cadru care să dea bine la televizor, și nu pe confortul celor care au ajuns aici. Peisajul a rămas acolo, doar sărbătoarea a plecat, iar la „Sărbătoarea Muntelui” de anul viitor, vor fi prezenți doar cei care au stat pe canapea, în fața televizorului și s-au minunat de cât de frumoasă este Bucovina, și poate, mai mulți primari PNL, pentru că Flutur se va înfuria că cei cei de la PSD l-au ascultat mai tare ca ei.

Este interesantă și partea cu avizele obținute la foc automat, sau chiar „pușcă automată”, pentru a se schimba locația și pentru a construi ceva în locul respectiv, însă acesta este un subiect pe care îl vom trata separat. Până atunci: „Hai în Bucovina”, să vezi stâna, cașul și slănina.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.