Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis se află într-o activă campanie electorală la nivel național, iar în ceea ce privește campania din teritoriu fiecare dintre cei doi candidați își pun, cum e și firesc, încrederea în munca organizațiilor din fiecare județ. Toate acestea în condițiile în care, se presupune, că toți au un scop comun: VICTORIA!

Speranțele sunt cu atât mai mari pentru candidatul PSD care este și președintele Partidului Social Democrat și are pretenții de la colegii săi. Cu alte cuvinte, Viorica Dăncilă are așteptări de la Ioan Stan, de la ceilalți parlamentari suceveni și, bineînțeles de la primari.

Când spun Ioan Stan mă refer la persoana care a întrebat cât să îi promită doamnei Dăncilă la videoconferința de marți, iar o persoană realistă i-a zis să nu promită mai mult de 30%.

Așteptările Vioricăi Dăncilă sunt cam zadarnice dacă se ia în calcul faptul că Ioan Stan nu a mișcat un ac în campania din primul tur, iar acum în partea a doua a campaniei, nici atât.

Deși a primit ca țintă scorul de 50%, Stan nu a fost impresionat de aceste cifre și a continuat cu aceleași declarații: că nu este nemulțumit de scorul din primul tur, iar primarii trebuie să vorbească despre buna guvernare a PSD și să soată un scor satisfăcător.

Nicio secundă însă președintele PSD Suceava n-a acționat prin puterea exemplului și nicio secundă Stan nu a apărut cu un pliant în mână în fața oamenilor de rând.

Nici la piață, nici pe străzi, nici la Fălticeni, nici la Brodina, nici nicăieri în altă parte. PSD Suceava a lipsit cu desăvârșire din campania electorală, iar dacă lui Stan îi este rușine să stea de vorbă cu oamenii de rând, săraci sau bogați, mă îndoiesc că oamenilor din județ nu le va fi rușine cu el.

De cealaltă parte, Flutur bate județul în lung și în lat, fără șofer, este recunoscut de oameni și stă la povești cu aceștia.

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul Ioan Balan și președintele Organizației Municipale a PNL, primarul Ion Lungu, bat la pas municipiul, iar oamenii au ocazia să le transmită mulțumirile sau nemulțumirile personal.

Președintele Ioan Stan era duminică la mall, președintele PNL Suceava era la piață la Verești.

Diferență de stil sau preamărire? Preamărirea, doar o cădere?

Le este rușine cu Viorica Dăncilă

Am auzit de multe ori în discuțiile purtate cu diferiți oameni că trebuie să înțeleg că celor din PSD Suceava le este rușine cu un candidat precum Viorica Dăncilă.

Nu există așa ceva! Oricâte gafe ar face Dăncilă și oricât de nepotrivită ar fi,  foarte mulți au astăzi funcții datorită partidului. Foarte mulți n-ar fi fost astăzi pe cai mari dacă nu ar fi fost acceptați să facă parte din acest partid și  n-ar fi profitat de niște pârghii, de niște oameni.

Totodată, imaginați-vă cum ar fi făcut campanie pentru Dăncilă politicianul Gheorghe Flutur. Câte calități i-ar fi găsit și cât de convingător ar fi fost.

Nici Iohannis nu este perfect, dar întrebați-l pe Flutur asta! Veți fi asaltați de argumente pro!

PSD Suceava și-a trimis într-o piață doi tineri firavi care știu politică ca și Dăncilă matematică, iar la Vatra Dornei au ajuns tineri social-democrați care se plângeau că nici măcar un lider local nu și-a făcut timp să ia la pas orașul alături de ei.

De cealaltă parte, PNL face campanie! Să știți, doamna Dăncilă, că lui Ioan Stan îi este rușine de bunicii cărora dumneavoastră strigați că le-ați dat pensii. N-are timp de ei. Nici de tineri, nici de bătrâni! E prea sus!

PNL va bate, din nou, PSD la Suceava și nu la diferență strânsă! Să nu vă întrebați de ce!

Ieșiți la vot! „Ăștia” de la PSD cum ar zicea doamna Viorica Dăncilă nu coboară, la Suceava, între pământeni!

Ieșiți la vot și coborâți-i!

Fiți falnici stejari, nu proStani!

8 Responses

 1. Paris Match

  Fă,cârlionțato,învață mai întâi să scrii românește și după aia să ne înveți pe noi să nu fim prostani…
  Că nu este suficient să ai ceva în mână ca să scrii,trebuie mai întâi să știi și să citești,ca să poți să-ți verifici cel puțin o dată producțiunile penibile din gazeta voastră de kkt,înainte de a le publica!
  Pe românește:calul moare de drum lung și prostu’ de grija altuia…

  Răspunde
 2. Paris Dratch

  Acuma,dacă tot veni vorba și cei din tagma dumitale se bagă și ei în vorbă,se cuvin niște precizări,să le ai de rumegat,în loc de fân:
  – stimată duduie,simțul umorului, care te-ar îndreptăți pe dumneata să faci jocuri de cuvinte ,îl ai sau nu-l ai,tertium non datur… Prin urmare,nu poate fi mimat,imitat,nu se ia ca râia sau ca sifilisul, prin contact simplu sau prin lecturi pasagere…Poți,prin urmare,să scrii și la TIMES,tot aia e,ai sau n-ai simțul umorului de la mămica dumitale,altfel te scremi degeaba să pari de dreapta,ca și cum acolo ar fi depozitul de miere al înțelepciunii și bunului simț,al culturii generale,ca cum ar fi acestea dovedite de cuvioșii Flutur,balan,Lungu…
  – ezact de aia,întrebarea dumitale,că de ce nu le este celor de mai sus rușine că–nu-știu-ce,conține,chiar din formulare,o inabilitate stilistică penibilă,pentru că se înțelege ,in pofida a ceea ce urmărești dumneata,fix ce trebuie,adică ăia sunt niște nerușinați,niște nesimțiți. Este îndoielnic că asta ai intenționat dumneata însă așa ți-a ieșit…
  – deoarece amfibologiile intenționale,ca figuri de stil retorice,nu se află chiar la îndemâna oricui însă se află,totuși,la îndemână… Atunci când mizezi pe efectul ieftin,de doi bani,bazat exclusiv pe aparența rezultată din scriere („proStan(i)…) trebuie să îți asumi și riscurile efectelor nescontate… Adică,cei cărora li te adresezi se simt insultați,pentru că efectul grafic pe care mizezi nu înlătură pe cel oral,rezultat din citirea capodoperei dumitale,adică „prostani”…
  – ca să înțelegi mai bine,e ca și cum eu aș scrie nevinovata propoziție „domnișoară,v-a căzut batista..” în forma „domnișoară, vacă zut batista…” Sau ca in cazul bancului răsuflat: „..de ce nu apare mai des Elena Ceaușescu la televizor? Pentru că e_vită…”
  Ar mai fi și alte dulcețuri în legătură și cu alte podoabe de pe la ziarul dvs. (sper să remarcați că nu se poate spune și la masculin,„podobi”,sau altcumva…) dar să o lăsăm pe mai târziu,după ce sasul incuiat va dobândi,desigur,o victorie istorică…
  P.S.
  Răspunsul sub „Maris Patch” se adresează,desigur,pretinsului Didel.

  Răspunde
 3. Star Scach

  cucuveaua iar va pieri pe limba ei, marș la comisie indisciplinatule… bagabondule de birou și pahare

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.