În ultimele 24 de ore, în județul Suceava a fost înregistrat un număr de 91 de persoane infectate cu coronavirus. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate în rândul pacienților și al cadrelor medicale de la Spitalul de Psihiatrie Siret.

„Din păcate, pe data de 13 septembrie au fost identificate 6 persoane infectate cu coronavirus la Spitalul de Psihiatrie Siret, iar în urma anchetei epidemiologice și a testelor efectuate ulterior au fost depistați pozitiv încă 31 de pacienți și un cadru medical”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Trebuie precizat că persoanele infectate vor fi transportate la Spitalul Municipal Rădăuți pentru evaluare și conduită terapeutică după care se va dispune la izolarea acestora intr-un pavilion separat din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret unde vor fi monitorizați zilnic de medicii curanți din unitate.

Pe de altă parte, trebuie precizat că în municipiul Suceava au fost înregistrate 13 cazuri de persoane infectate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, în municipiul Fălticeni 7, iar în municipiul Rădăuți 5 persoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, în restul localităților din județ nu au fost înregistrate creșteri semnificative de infectări.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.