Dacă urmărești site-urile de pariuri sportive, probabil că ai văzut că sunt tot mai multe agenții care acordă bonus verificare cont. Cu alte cuvinte, ești recompensat dacă finalizezi cât mai repede procedura de verificare a identității, o procedură care, de altfel, este obligatorie.

Verificarea contului la pariuri sportive este prevăzută de legislația în domeniu. Concret, ai la dispoziție 30 de zile, de la data deschiderii contului, ca să transmiți documentele solicitate și să primești confirmarea că au fost validate. Trebuie să ai în vedere faptul că validarea poate dura chiar și trei zile lucrătoare, așadar nu le trimite în ultimul moment. Dacă nu te încadrezi în termen, contul este închis. Dacă ai bani în el, îi pierzi.

Într-o primă fază, majoritatea operatorilor solicită numai o copie după un act de identitate. Astfel, sunt confruntate cele mai importante informații completate în formularul de înscriere: numele, vârsta și CNP-ul.

Potrivit legislației în vigoare, pot juca jocuri de noroc numai românii care au împlinit 18 ani. Vârsta reiese din CNP. De asemenea, CNP-ul este foarte important pentru că prin intermediul lui se face o identificare rapidă, în cazul în care jucătorul este bănuit de activități ilicite. Cei care doresc să spele bani se pot folosi de pariuri sportive sau de jocurile de cazino. De aceea, orice operațiune financiară care depășește un prag valoric este raportată de operatori autorităților.

Combaterea spălării banilor reprezintă principalul motiv pentru care, ulterior, este solicitată și o copie față-verso a cardului bancar (dacă depui bani prin intermediul acestui instrument) sau un extras de cont. Anumite cifre trebuie să fie acoperite (ți se va spune exact care), deci nu ai de ce să te temi că cineva ar putea să facă tranzacții în numele tău. Trebuie să confirmi că metoda de plată folosită îți aparține. Nu poți să depui bani din conturi care nu sunt ale tale sau să retragi bani în conturile altora. 

Un alt document care poate fi solicitat este o copie după un factură de utilități recentă care este pe numele tău. Astfel, se verifică dacă locuiești la adresa completată în formularul de înregistrare. În cazul în care angajații operatorului suspectează ceva, îți pot cere și alte dovezi care să confirme identitatea, cum ar fi o fotografie a ta ținând cartea de identitate în dreptul feței.

Verificarea identității nu este importantă doar din perspectiva statului, ci și din cea a operatorului, care trebuie să se asigure că un client nu își deschide conturi multiple pentru a profita de ofertele promoționale. În plus, agențiile de pariuri și cazinourile online au interesul de a cunoaște exact profilul jucătorilor, pentru a știi la ce segmente de public trebuie să mai ajungă prin strategia de marketing și pentru a gândi campanii promoționale adaptate la publicul lor. De aceea, verificarea identității se mai numește și Know Your Customer (Cunoaște-ți clientul).

Procedura KYC poate diferi de la operator la operator, fiecare agenție având propriile cerințe în special în ceea ce privește formatul fișierelor în care sunt trimise documentele. De aceea, înainte să faci pozele, este bine să citești cu atenție secțiunea dedicată, care de obicei se găsește în meniul profilului de utilizator.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.