Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei inculpaţi pentru săvârşirea de către fiecare dintre aceştia a unei de viol.

Mai exact, într-una din zilele de la începutul lunii octombrie, în timp ce persoana vătămată minoră, se afla la locuinţa unei cunoştinţe din localitatea de domiciliu, primul inculpat a ameninţat-o cu darea în vileag a unei fapte reale, respectiv că va divulga părinţilor ei faptul că fumează dacă nu îi face sex oral, persoana vătămată fiind constrânsă în modul descris mai sus să întreţină un act sexual cu acesta.

De asemenea, la scurt timp de la acest incident, persoana vătămată minoră a fost constrânsă să întreţină un act sexual de cel de-al doilea inculpat, care a ameninţat-o cu darea în vileag a unei fapte reale, respectiv că va divulga informaţia că a întreţinut anterior acte sexuale cu primul inculpat.

În acelaşi mod, la data de 27.10.2019, persoana vătămată minoră a fost constrânsă să întreţină un act sexual cu cel de-al treilea inculpat, fiind ameninţată de acesta cu darea în vileag a unei fapte reale, respectiv  aceea că va divulga faptul că a întreţinut acte sexuale cu alte persoane.

Față de toţi cei patru inculpați  s-a dispus la data de 27.11.2019 măsura reținerii pentru 24 ore, aceștia fiind prezentaţi la data de 28.11.2019 instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele celor trei inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.