Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 29 aprilie, că de când pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe oraș, municipalitatea a cheltuit aproximativ 1 milion de euro, bani ce au fost distribuiți către echipamente medicale, dezinfecții, cazare și masă, atât pentru persoanele carantinate, cât și pentru cadrele medicale de la Spitalul Județean.

„Primăria a făcut un efort financiar în această bătălie cu coronavirusul. Am cheltuit 1 milion de euro. În primul rând discutăm de aparatul de testare RT-PCR, plus anexe și plus 3 000 de teste pe care le-am pus la dispoziția Spitalului Județean, cu ajutorul căruia se fac astăzi 300 de te teste pe zi. La fel de importante sunt și acele zece ventilatoare mecanice care trebuie să ajungă în această săptămână. De asemenea, este vorba și despre operațiunile de dezinfecție în oraș. De altfel, discutăm și de costurile legate de închirierea hotelurilor pentru carantinarea persoanelor care se întorc din străinătate și pentru asigurarea meselor pentru acestea. Să nu uităm că Primăria municipiului Suceava, de aproape două luni, începând cu data de 1 martie, asigură mâncare și apă pentru persoanele care sunt în autoizolare la domiciliu. La fel, discutăm de cheltuielile legate de închirierea hotelurilor și asigurarea meselor pentru cadrele medicale de la Spitalul Județean”, a explicat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a subliniat că banii pentru toate aceste cheltuieli imprevizibile au fost luați de la capitolul investiții, mai precis de la obiectivul Roata Panoramică.

„Este o chestiune care nu a fost prevăzută în buget, însă am luat aceste sume de la lucrările de investiții și, ca atare le-am dat pentru echipamente medicale și către celelalte necesități. Banii i-am luat de la Roata Panoramică, asta este situația. Să fim sănătoși că Roată Panoramică o să o facem după această epidemie”, a conchis edilul Sucevei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.