Zece participanți din Ucraina și Polonia, care au participat în weekend la Festivalul Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc, au ajuns în noaptea de sâmbătă spre duminică la spital, acuzând dureri abdominale și vărsături.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că „am dispus anchete şi urmează să se identifice sursa”. În continuare, el a specificat că toate persoanele internate au locuit la aceeaşi pensiune din Câmpulung Moldovenesc.

DSVSA Suceava şi DSP Suceava fac anchetă în acest caz, iar rezultatele probelor de laborator urmează să fie prezentate în cursul zilei de marţi, 23 iulie.

Prefectul a precizat că cele 10 persoane internate au beneficiat de tratament medicamentos, iar astăzi au fost externate şi au plecat spre ţările lor.

Municipiul Câmpulung Moldovenesc a găzduit în perioada 19-21 iulie 2013, Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri bucovinene”, care a ajuns la ediţia cu numărul XXIV.

Potrivit primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, „Întâlniri Bucovinene” ocupă un loc important între festivalurile folclorice internaţionale din Europa, devenind între timp, cea mai mare manifestare europeană de acest gen, la care sunt prezentate folclorul şi tradiţiile Bucovinei, prin participarea organizatorică a cinci ţări în care trăiesc foşti locuitori ai Bucovinei şi urmaşii acestora.

„Aflat la a 24-a editie, acest festival constituie un factor important de influenţare pozitivă a legăturilor dintre indivizi, dintre etnii, dar şi dintre statele central şi est europene şi este în permanenţă deschis alăturării altor ţări care au comunităţi etnice bucovinene”, a declarat edilul şef câmpulungean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.