Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată luni, 05 noiembrie, de un bărbat de 36 ani din localitate, cu privire la faptul că la data de 31 octombrie a fost înşelat cu suma de 5.000 lei, de o persoană necunoscută.

Din verificări, polițiștii au stabilit faptul că după ce a văzut un anunţ privind cumpărarea unor maşini de cusut de colecţie, contra sumei de 24.000 euro/bucată, persoana vătămată a apelat numărul de telefon menţionat în anunţ şi după ce i-a comunicat interlocutorului că are de vânzare 2 maşini de cusut de colecție, acesta i-a solicitat să-i comunice seriile acestora şi l-a întrebat dacă are certificat de proprietate pentru ele.

Întrucât persoana vătămată a precizat că nu are aceste documente, a fost îndrumat să ia legătura cu o persoană de la „Muzeul Naţional”, care i-a comunicat victimei că pentru obţinerea certificatului de proprietate trebuie să plătească suma de 650 euro, într-un cont pe care i l-a dictat telefonic.

Bărbatul s-a deplasat la sucursala unei unităţi bancare din cartierul George Enescu, depunând în contul indicat suma stabilită, iar după aproximativ o oră a fost contactat de reprezentantul muzeului, care i-a dictat o serie despre care i-a spus că ar fi seria certificatului de proprietate.

Ulterior, la 04 noiembrie, cumpărătorul a contactat telefonic persoana vătămată, comunicându-i că se află în drum spre Suceava, dar că trebuie să mai achite un comision de 2%, adică suma de 494 euro, în acelaşi cont în care a depus şi suma anterioară, lucru pe care bărbatul l-a făcut. După ce i-a comunicat telefonic acest lucru interlocutorului, acesta nu a mai venit şi nici nu a mai răspuns la telefon.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.