Postul de Poliție Cârlibaba a fost sesizat ieri, 12 iunie, cu privire la faptul că pe raza comunei Cârlibaba a avut loc un accident de muncă în pădure, din care a rezultat rănirea unui bărbat de 31 ani din comuna Fundu Moldovei, care a fost transportat la Spitalul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că în pădurea O.S. Dorna, o societate comercială exploatează legal o partidă de masă lemnoasă, iar victima, precum și doi consăteni, unul care îndeplinea funcția de tafist și unul care avea atribuții să lege sarcina după utilajul TAF, tăiau  copaci. În jurul după-amiezii, utilajul TAF era oprit la baza parcelei, având legată o sarcină de lemn în catar, iar partea vătămată a luat ferăstrăul mecanic și a tăiat câteva cepuri rămase pe buștenii din sarcină, moment în care o creangă arcuită i-a lovit lama motoferăstrăului, care s-a întors și i-a secționat ușor antebrațul stâng.

Cei doi colegi i-au acordat primul ajutor, fiind ulterior transportat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i s-a stabilit diagnosticul „plagă tăiată antebraț stâng”.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul unui accident de muncă, urmând a se propune soluție procedurală.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.