Comuna Mănăstirea Humorului are în dotare, începând de săptămâna trecută, un tractor nou și un miniexcavator. Anunțul a fost făcut de către edilul comunei, Viorel Croitoru, care a precizat că utilajele au fost achiziționate de la SC MAVI PROD SRL REGHIN și sunt unele dintre cele mai performante utilaje de producție românească.

Tractorul agricol are în dotare o remorcă de 6050 kg și o lamă de deszăpezire și este echipat cu tracțiune 4X4, scaun dublu, compresor, și dispune de sistem de frânare hidraulic multi-disc. De asemenea, remorca este necesară pentru lucrări de reabilitare a drumurilor din comună, pentru decolmatarea podețelor și transportul rezidurilor rezultate în urma lucrărilor de întreținere a spațiilor verzi. Lama pentru deszăpezire are o lățime de lucru de 2600 mm și este necesară în sezonul rece pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.

Miniexcavatorul dispune de trei cupe de diferite dimensiuni necesare lucrărilor de decolmatare a podețelor și a spațiilor înguste sau cu lățime medie, precum și pentru lucrări de drenare a materialelor antiderapante pe timp de iarnă.

„Până la achiziția acestora, comuna Mănăstirea Humorului nu dispunea de  utilaje pentru realizarea lucrărilor de deszăpezire și a celor ce trebuie realizate în regim de urgență. Un aspect important care a stat la baza achiziției celor două utilaje a fost faptul că se pierdea timp prețios, în situații de criză, până când se închiria un utilaj și până acesta ajungea efectiv să intervină în zona calamitată”, a precizat primarul comunei Mănăstirea Humorului, Viorel Croitoru.

 

Totodată, edilul a spus ca are în vedere pentru viitor achiziția unei vidanje necesare pompierilor, dar și pentru lucrări la rețeaua de canalizare.

„Anul viitor ne propunem să achiziționăm și alte accesorii pentru tractor necesare întreținerii drumurilor comunale, respectiv freză pentru cosit șanțuri, mătură rotativă pentru curățarea drumurilor, precum și o vidanjă dotată cu o motopompă care are un timp de încărcare de trei minute pentru 12 tone” a conchis Viorel Croitoru.

Valoarea achiziției este de 80.000 de euro și a fost asigurată din bugetul local al comunei Mănăstirea Humorului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.