În perioada 19 ianuarie – 21 februarie 2018, la Muzeul Bucovinei sunt expuse două expoziții aduse de la Institutul Polonez București, Culorile ortodoxiei poloneze și De la Solidaritate la Masa Rotundă.

În sala de expoziție temporară POD sunt prezentate viața și monumentele de cult ale comunității ortodoxe din Polonia.

Expoziția De la Solidaritate la Masa Rotundă conține fotografii care prezintă momente-cheie ale schimbărilor de regim din Polonia, semnate de Erazm Ciołek, celebru fotoreporter polonez, precum și câteva afișe. În cadrul expoziției se arată procesul paşnic de schimbare a sistemului, care a început la 4 iunie 1989, când în Polonia au avut loc primele alegeri libere. Câteva luni mai târziu, a început Toamna Popoarelor, a căzut Zidul Berlinului, a izbucnit „revoluţia de catifea” în Cehoslovacia și a căzut regimul comunist Ceauşescu.

În Foaierul Muzeului de Istorie putem vedea evoluția vieții politice din Polonia anilor 1980 – 1990, procesul de democratizare, de trecere a țării la un sistem pluripartit, inițiat de sindicatul Solidaritatea condus de Lech Walensa ( laureat al premiului Nobel pentru Pace în anul 1983).

Vernisajele vor avea loc pe 31 ianuarie 2018, începând cu ora 14 .

De la Solidaritate la Masa Rotundă

De la Solidaritate la Masa Rotundă

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.