De recitalul lui Mircea Vintilă de vineri, 7 martie, se va vorbi ceva vreme, deoarece artistul a reușit să facă față cu profesionalism unor condiții foarte dificile, din respect pentru numărul mare de amatori de folk care își anunțaseră venirea.

Vineri seară, scena de la Talcioc Cultural a găzduit un recital total altfel decât ne-a obișnit Mircea Vintilă în ultimul timp. În primul rând pentru că Mircea s-a luptat singur cu o sală ușor inerțială până s-a dezmorțit, cu oboseala acumulată într-un recent turneu în Canada, unde s-a întâlnit cu iarna care ne-a ocolit pe noi anul acesta. Temperaturile de -30 de grade de pe continentul nord-american i-au produs o viroză năbădăioasă, pe care a reușit însă s-o țină sub control pe timpul concertului.

Cei peste o sută de spectatori plătitori s-au bucurat de variante mai puțin orchestrate, dar Mircea Vintilă a compensat cu suflet lipsa lui Jul Baldovin de pe scenă. Marii cântăreți reușesc mereu să transforme impedimentele în dovezi de professionalism, făcând plusuri din minusurile fortuite.

Până la urmă, concertul lui Mircea Vintilă a fost o propagandă vie pentru muzica folk, sfârșitul acestei săptămâni promițând un adevărat cataclism muzical pe traseul Casa de Cultură, joi – Concert Nicu Alifantis, Padrino, vineri – recital Florin Chilian, ca sâmbătă să ne întoarcem la Talcioc Cultural, pentru un recital Mircea Baniciu.

Suntem siguri că ne vom întâlni cu iubitorii folkului la toate trei evenimentele, o alegere ar fi imposibilă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.