Doi minori în vârstă de 14 și 16 ani din localitatea Marginea au fost prinși după ce activitatea lor infracțională s-a ridicat la trei tentative de furt și distrugere în luna decembrie a anului 2012. Iar șapte tineri din Drăgușeni au furat din Târgu Neamț și Drăgușeni de la doi octogenari bunuri în valoare de 4.500 de lei.

Conform Poliției în data de 17 decembrie 2012 cei doi minori din Marginea au pătruns în locuința lui M. Constantin, de 78 de ani și au făcut o pagubă de 9.500 de lei. Nici în Ajunul Crăciunului, când copiii merg la colindat, cei doi nu au stat degeaba, ci au intrat în locuința lui B. Ioana, din Horodnic de Sus, de unde au luat 800 de lei. Faptele lor au continuat și în data de 29 decembrie când au furat de la M. Ana de 64 de ani, din Marginea, bunuri în valoare de 3.500 lei.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat se ridică la suma de 13.800 lei. Dosarele penale ale celor doi minori vor fi conexate și vor fi preluate pentru continuarea și finalizarea cercetărilor la nivelul secției urmând a fi soluționate procedural.

Alți tineri, aceleași fapte. Conform Poliției Drăgușeni, s-a stabilit că E.Marian, de 19 ani, din comuna Drăgușeni, împreună cu L.A., de 17 ani, R.L., de 15 ani, R.Cristinel, de 26 ani, Z.Marian, de 19 ani, toți din comuna Drăgușeni, în seara zilei de 6 ianuarie 2013, în jurul orei 20.00 s-au deplasat la locuința lui V.Vasile, de 82 ani, din municipiul Târgu Neamţ, județul Neamț, iar prin forțarea ușii de acces au pătruns în incinta acesteia, de unde au sustras mai multe bunuri.

De asemenea, în  decembrie 2012, și la începutul lunii ianuarie 2013, pe timp de noapte, în mai multe rânduri, E.Marian, R.Mihaiță, Z.Marian, R.Cristinel, D.Andrei și minorii L.A. și R.L., au pătruns fără drept în locuințele părților vătămate V.Vasile, M.Maria, de 84 ani, M.Titi, de 92 ani, N.Gheorghe, de 84 ani, H.Vasile, de 75 ani, toţi din comuna Drăguşeni, sustrăgând cereale, bunuri electronice și animale, iar de la partea vătămată A.Ion, de 61 ani, din comuna Drăguşeni, au sustras circa 20 m plasă sârmă care împrejmuia terenul acestuia, care au fost vândute ulterior, prejudiciul total aproximativ fiind de 4500 lei, recuperat în proporție de 40%.

În baza probatoriului administrat în cauză, în sarcina autorilor s-au reținut infracțiunile de furt calificat și violare de domiciliu.

Având în vedere faptele comise, repetabilitatea acestora în săvârșirea faptelor și pericolul social al faptelor, s-a luat măsura reținerii celor cinci autori, respectiv E.Marian, R.Mihaiță, Z.Marian, R.Cristinel și D.Andrei, pentru o perioadă de 24 ore, aceștia fiind depuși în Arestul I.P.J. Suceava.

Învinuiții urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.