Miercuri, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, șapte familii din comuna Sadova care au împlinit 50 de căsătorie au fost premiate de către primarul localității, Mihai Constantinescu Otcu.

Festivitatea de premiere a venit ca o încununare a respectului și admirației administrației publice locale față de aceste cupluri și s-a bucurat și de prezența fețelor bisericești din comună.

Evenimentul a fost deschis la ora 11:00 de către primarul Mihai Constantinescu Otcu care i-a felicitat pe cei prezenţi pentru că şi-au respectat jurămintele făcute în urmă cu 50 de ani, devenind astfel un exemplu pentru tinerele familii din localitate.

De altfel, edilul a subliniat că 50 de ani de căsnicie reprezintă o viaţă de om, cu respect reciproc, toleranţă şi iubire.

„Astăzi este o zi mare pentru comuna Sadova, o zi așteptată. Vă mulțumesc că ați răspuns invitației noastre de a sărbători împreună nunta de aur în această zi special pentru toți românii. Chiar dacă traversăm o perioadă mai grea, din cauza pandemiei, am ținut să ne întâlnim astăzi să felicităm cele șapte perechi, dintre care două, din motive de sănătate, nu au putut fi prezente. Merită să îi sărbătorim pentru că de jumătate de secol trăiesc alături unul de altul și împart toate trăirile în doi. Sunteți modele de viață pentru comunitatea noastră și un exemplu de urmat pentru toți tinerii. Ați ajuns la 50 de ani de căsătorie pentru că ați știut cât de importantă este iubirea, comunicarea, respectul și încrederea într-o căsnicie. Vă doresc să aveți mulți ani fericiți înainte!”, a declarat primarul comunei Sadova, Mihai Constantinescu Otcu.

După cuvântul primarului, preoții Simion Mândrilă, Irineu Horga și Ionuț Ionescu au oficiat slujba de reînnoire a jurămintelor, cuplurile de aur primind inele noi, conform Tainei Nunții. De asemenea, fețele bisericești le-au cântat „La mulți ani” familiilor sărbătorite.

Totodată, cei prezenți au luat parte și la momente artistice susținute de către copiii de la Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc, îndrumați de profesorii coordonatori Romeo Grosu, Niță Bârsă și Daniel Sabie, și de către Ansamblul „Flori de Bucovina” din Sadova, îndrumat de către Vasile Latiș.

Cele șapte familii care au sărbătorit nunta de aur sunt: Gheorghe și Claudia Nuțescu, Ion și Maria Zbranca, Constantin și Teodora Coca, Ștefan și Sânziana Erhan, Viorel și Doina Dornean, Mircea și Aurora Coca și Constantin și Elvira Imbir. Trebuie precizat că alături de sărbătoriți au fost membrii familiilor acestora care i-au felicitat și le-au oferit flori.

Primăria Sadova a acordat fiecărui cuplu care împlinește 50 ani de căsătorie neîntreruptă o icoană și o plachetă aniversară în semn de recunoștință pentru modelul pe care îl oferă generațiilor viitoare.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.