Echipa de conducere medicală militară care va preda managementul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, începând cu data de 01.05.2020, către noua conducere interimară, a prezentat, în cadrul unei ședințe operative de la Prefectura Suceava, necesitățile imediate identificate la nivelul unității medicale.

Această prezentare a fost preluată de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur ca prioritate zero a administrației județene stabilind, de comun acord cu noua conducere, un plan etapizat pentru atingerea obiectivelor propuse.

Astfel, președintele Consiliului Județean Suceava, a transpus aceste necesități identificate de conducerea medicală militară și transmise în cadrul ședinței în forma unui Decalog al priorităților:

  1. Salvarea de vieți, exprimând întregul sprijin al instituției pe care o conduce pentru aplicarea tuturor măsurilor necesare atingerii acestui scop.
  2. Înființarea unui laborator propriu al Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, dotat și utilat la cele mai înalte standarde care să fie capabil să realizeze imediat analizele uzuale.
  3. Dezvoltarea sistemului informatic și protecția împotriva atacurilor, având în vedere că acesta stochează date medicale personale ale pacienților dar și pentru acuratețea raportărilor efectuate.
  4. Asigurarea unei gestiuni integrate în farmacia proprie a unității medicale, prin introducerea nu numai a medicamentelor necesare, dar și a echipamentelor și materialelor de protecție pentru a se preveni eventuale disfuncționalități în evidența și utilizarea acestora.
  5. Cooptarea unui medic epidemiolog care să asigure, să monitorizeze și să dezvolte circuitele epidemiologice ale Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, prin demersuri realizate către toate autoritățile competente, inclusiv prin solicitarea sprijinului autorităților universitare.
  6. Construirea filtrelor de acces și păstrarea funcționalității lor. În acest sens, președintele consiliului Județean a solicitat noii conduceri interimare să vină să prezinte necesitățile pentru atingerea acestui obiectiv.
  7. Dotarea centrului de hematologie pentru a putea oferi protecție, având în vedere că Suceava este un generator de anticorpi de plasmă. Președintele Consiliului Județean Suceava a ținut să puncteze că așa cum țara a fost generoasă cu Suceava, și noi trebuie să fim generoși cu țara.
  8. Punerea în aplicare a Planului de reacție și a Planului de monitorizare, documente de bază pentru o bună gestionare a situației de criză.
  9. Managementul resursei umane. Stabilirea unei relații cu salariații bazate pe respect reciproc, loialitate și transparență. Implementarea principiilor de management prin cooptarea și cointeresarea angajaților, prin respectarea opiniilor obiective și încurajarea inițiativelor.
  10. O comunicare internă și externă eficientă și benefică. Președintele Consiliului Județean a solicitat noii conduceri interimare să informeze imediat atât Consiliul de Administrație al spitalului cât și Consiliul Județean asupra problemelor cu care se confruntă, pentru a putea oferi imediat sprijinul necesar. De asemenea a insistat asupra unei comunicări externe transparentă și obiectivă, pentru ca cetățenii să fie informați corect, să cunoască modul în care sunt asigurate serviciile medicale de către unitatea medicală dar și pentru a se evita dezinformarea și propagarea unor știri nereale.

        La finalul ședinței, echipa de medici militari a transmis cetățenilor Sucevei admirația pentru modul în care au acționat în toată această perioadă de carantinare, respectând restricțiile impuse, prin conduita lor contribuind la efortul comun.

      Doctorul Anatolii Buzdugan, noul manager interimar și noul director medical, și doctorul Valeriu Gavrilovici  au precizat că deși nu au experiență în managementul unei unități medicale, conștientizează greutatea votului primit și vor face tot posibilul să facă față acestei provocări, intenționând să-și mobilizeze colegii prin respect și profesionalism.

        Președintele Consiliului Județean Suceava a transmis medicilor militari din partea administrației județene aprecierea pentru munca depusă în vederea stabilizării situației înregistrate la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava și dezvoltării documentelor suport necesare unui management medical performant.

      Prefectul județului Suceava a mulțumit conducerii medicale militare pentru eforturile depuse pentru ca  Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava să- și recapete statutul de unitate medicală de elită.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.