În cursul zilei de ieri, Plenul Senatului a amânat luarea deciziei în cazul propunerii legislative privind pensiile speciale pentru aleșii locali.

Propunerea a venit din partea liderului grupului parlamentar al social-democraților, Mihai Fifor.

Președintele comisiei, Ovidiu Donțu, a precizat că membrii forului au adoptat amendamentele din raportul comisiei de fond a Camerei Deputaților, stabilind că legea va intra în vigoare din luna ianuarie 2017, banii fiind acordați de la bugetele locale.

„Există și posibilitatea ca Ministerul Dezvoltării să elaboreze norme. Nu se pot cumula pensiile de ales local și cea de parlamentar. După un mandat întreg se primesc acești bani și nu vor primi pensii cei care au fost condamnați cu executare în exercitarea atribuțiilor de ales local, primar, viceprimar, președinte de Consiliu Județean și vicepreședinte de CJ”, a explicat senatorul PSD Ovidiu Donțu.

În urma votului, senatorii au decis, cu 66 de voturi „pentru”, două „împotrivă” și o abținere, retrimiterea propunerii legislative la Comisia de constituționalitate. Comisia pentru constituționalitate a Senatului a dat luni raport favorabil la propunerea legislativă privind pensiile speciale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.