De foarte multe ori în viață, suntem puși în fața unor alegeri foarte dificile, deoarece nu avem posibilitatea de a fi în două locuri diferite în același timp.

Încă din tinerețe mi-am dorit să mă pot dedubla, ca să pot trimite o copie să facă ce trebuia în locul meu, iar eu să fiu liber să fac ce-mi place, dorință rămasă din păcate neîndeplinită. Avansat în etate și ajuns în condiţia de a face numai ce-mi place, am descoperit că Dumnezeu a produs omul cu un defect major de fabricație, adică fără fermoare care să-i permită împărțirea pe părți componente, deoarece există MEREU mai multe locuri unde aș vrea să fiu și un singur “tot” care să ajungă acolo.

Mai explicit, iată programul meu de azi. Dimineață mă duc la Gura Humorului, pentru a prinde deschiderea Festivalului Toamnă la Voroneț, la ora 16.00 mă întâlnesc cu Marius Matache și restul bloggerilor oficiali ai evenimentului și vine seara… când trebuie să fiu atât la proiecția excepţională ce încheie Caravana Filmului, cât și la:
-Pizzeria LaBomba din Gura Humorului, care găzduiește un recital folk Marius Matache, care se constituie în repetiție cu public a spectacolului “Alchimia toamnei”, ce va avea loc luni la București;
-Talcioc Cultural din Suceava, unde Adi Bezna și prietenii prezintă cea de-a treia ediție a evenimentului “Folk Frumos și Chitara Cosânzeana”, prilej cu care Adi își va lansa și noua ediție a volumului său de poezii “Cu lupii laolaltă”;
-Restaurantul Padrino, unde revine Proconsul.

Sigur că e o problemă de opțiune și ca om normal ar trebui să aleg…. vă rog însă să priviți dilema din punctul de vedere al unui redactor cultural, care TREBUIE să fie peste tot, ca să-și facă treaba cum trebuie. Și dacă vă mai spun că sâmbătă trebuie să fiu, pe lângă Suceava și Gura Humorului, în Fălticeni și Piatra Neamț, probabil veți fi întru totul de acord cu mine că unele “îmbunătățiri” ar fi foarte necesare la Adam&Eva 2.0.

25.10.2013
Cristian Tonolla

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.