Potrivit unui comunicat de presă emis de Casa Româno-Chineză vineri,10 februarie, delegația de la Ambasada Republicii Populare Chineze, formată din Excelența Sa Yan Jianwu, Atașat Cultural pe lângă Ambasada Republicii Populare Chineze la București și Excelența Sa Lu Yuxun, Atașat Politic al Ambasadei Republicii Populare Chineze la București, s-au întâlnit cu reprezentanții județului Suceava. Delegația Republicii Populare Chineze a sosit la Suceava cu ocazia Festivalului Lampioanelor.

„În cadrul vizitelor protocolare am onorat vizita la Consiliul Județean Suceava, unde am discutat punctual cu domnul Gheorghe Flutur, Preşedintele Consiliului Județean posibilitățile existente şi colaborari viitoare între Bucovina şi China pe diverse domenii de activitate. Administrația județeană este foarte deschisă şi interesată spre colaborare în vederea dezvoltării şi promovării regiunii Bucovina”, se arată în comunicatul de presă remis de Casa româno-chineză.
flutur si ambasada chinei
Cea de-a doua vizită a delegației a fost găzduită de către Constantin Harasim, Prefectul Județului Suceava, care a oferit sprijinul instituției pe care o conduce în calitatea sa de reprezentat al Guvernului României în teritoriu.IMG_4499
În cadrul vizitei la Primăria Municipiului Suceava, domnul Primar Ion Lungu şi-a manifestat interesul asupra înfrățirii Municipiului Suceava cu o localitate din China, în vederea unui parteneriat pe termen lung, dar şi o colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze cu privire la evenimentele culturale internaționale.
Delegația oficială a Ambasadei Republicii Populare Chineze s-a finalizat cu o vizită la Muzeul Bucovinei, unde au avut parte de un tur ghidat chiar de către  domnul Emil Ursu, Directorul Muzeului Bucovina. Cu acest prilej au discutat şi despre colaborarea care a existat între Muzeu şi Departamentul Cultural din cadrul Ambasadei şi posibilitatea de a sprijini demersurile în vederea unor expoziții temporare.
Vizita delegației Ambasadei Republicii Populare Chineze în județul Suceava se va încheia cu asistarea la Evenimentul Festivalul Lampioanelor care va avea loc începând cu ora 19:00 în Sala Cinematografului Modern.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.