Cumătrul şi finul lui Alexandru Băişanu nu i-au convins pe liberalii suceveni

Sâmbătă  6 octombrie în cadrul Delegaţiei permanente a PNL Suceava a fost stabilită lista de candidaţi pentru cele şase colegii. Şedinţa a început la ora 10.25 şi s-a terminat la ora 13.30. Au semnat pentru  participare la şedinţă 154 de delegaţi din tot judeţul, dar până la final au rămas mai puţini.

Şedinţa a început cu discursul preşedintelui PNL care le-a reamintit celor din sală că de votul lor depinde pe cine vor trimite în lupta de pe 9 decembrie. Dar nu a uitat să arunce câteva săgeţi către cei care au trădat partidul. S-a trecut apoi la desemnarea candidaţilor pentru cele 5 colegii de deputaţi şi unul de senator.

Pentru colegiul 4 s-au înscris iniţial cinci liberali: Tiberiu Prodan, Mihai Sandu Capră, Petru Carcalete, Brânduşel Nichitean şi Marius Zmău. Momentul de stand-up comedy a fost oferit de consilierul judeţean Brânduşel Nichitean care a cerut preşedintelui PNL să supună la vot posibilitatea ca în cazul în care vicepreşedintele Consiliului Judeţean va ieşi deputat pe Colegiul 1, el să îi succeadă în funcţie.

Au urmat  la microfon ceilalţi candidaţi, fiecare declarând că orice se va întâmpla nu vor părăsi partidul.  Tiberiu Prodan a vorbit despre realizările multiple pe care le-a avut în cele doua mandate de senator, declarând că doar în câteva comune nu putut să facă treabă (implementarea de măsuri cu finanţare europeană) dar şi acolo s-a întamplat din cauza primarilor.

După cuvântări s-a trecut la vot iar rezultatele au fost următoarele:

Pentru colegiul uninominal 1 a candidat Alexandru Ştefan Băişanu care a întrunit votul majorităţii.

În colegiul 6 au fost doi candidaţi. Preşedintele organizaţiei municipale Rădăuţi Constantin Galan şi deputatul din acest colegiu, Mircea Irimescu. După numărarea voturilor s-a decis ca pe colegiul 6 să candideze omul de afaceri Constantin Galan.

Pentru colegiul uninominal 9, proaspătul PNL-ist Dumitru Pardău nu a avut concurenţa. În urma votului el a fost desemnat să candideze din partea PNL-ului.

Tânărul notar de Vatra Dornei, Raul Rotaru va candida pentru colegiul 10.

Bătălia s-a dat pe Colegiul Uninominal de Senat 4, rezultatul final desemnându-l candidat pe fostul  deputat şi membru al Curţii de Conturi, Mihai Sandu Capră. Pe locul doi a ieşit Marius Zmău cu doar patru voturi în spatele câştigătorului. Marele perdant este este actualul senator Tiberiu Prodan care a ieşit cu doar 23 de voturi.

Întrebarea este dacă aceste alegeri vor fi validate şi la Bucureşti?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.