Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a primit, astăzi, 11 decembrie, vizita unei delegații a Consiliului Regional Cernăuți, condusă de președintele Ivan Muntean. Gheorghe Flutur a declarat că în cadrul întâlnirii s-a discutat despre stadiul de implementare a proiectelor transfrontaliere derulate în cardul Programului Operațional Comun România Ucraina 2014 – 2020, șase proiecte comune, cu o valoare de aproximativ 10 milioane de euro. Dintre acestea două se referă la infrastructura de drumuri și vizează îmbunătățirea rețelei de transport în zona transfrontalieră, pe ruta Izvoarele Sucevei – Șepit.

Șeful administrației județene a adăugat că un alt proiect este în domeniul învățământul special pe zona transfrontalieră Suceava Cernăuți, un alt proiect este pe turism, intitulat „Smart Travel Bucovina”, alte două sunt în domeniul medical și se referă la îmbunătățirea calității serviciilor medicale micro-invazive în zona transfrontalieră.

În cadrul discuțiilor, Gheorghe Flutur și-a exprimat intenția de a intensifica în acest mandat acțiunile în cadrul parteneriatului pe care județul Suceava îl are cu regiunea Cernăuți.

Programul a continuat cu o vizită la Spitalul Județean de Urgență Suceava, acolo unde managerul Alexandru Calancea a prezentat ultimele investiții făcute la blocul operator, cu fondurile alocate de Consiliul Județean Suceava. Flutur a spus că în cadrul vizitei la spital a avut loc și o informare reciprocă între specialiști privind măsurile de combatere a pandemiei, atât în județul Suceava cât și în regiunea Cernăuți.

De asemenea, șeful administrației județene a mai precizat că cele două părți au convenit inițierea unor schimburi de experiență între corpul medical din Suceava și Cernăuți în cadrul parteneriatului comun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.