Sala Unirii din cadrul Palatului Administrativ din Suceava se va deschide în mod oficial în perioada ediției de anul acesta a Programului Ștefanian.  Protrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în prima zi a ediției din acest an la Suceava vor veni și delegații din Republica Moldova, respectiv din municipiul Chișinău și raioanele Ștefan Vodă, Sîngerei și Rîșcani. Cu acest prilej vor fi semnate înțelegeri de cooperare între județul Suceava și unitățile administrative din Republica Moldova.

Astfel, joi, 24 iunie, la ora 12:30, va avea loc semnarea înțelegerii de cooperare între județul Suceava și unitățile administrative din Republica Moldova.

Un alt moment important din cadrul evenimentului va fi slujba de pomenire a voievozilor Moldovei, la Capela Cetății de Scaun a Sucevei, iar, ulterior, deligațiile din Republica Moldova vor vizita Muzeul Satului Bucovinean, dar  și expoziția meșterilor populari de pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde vor avea ocazia să deguste produsele tradiționale marca Produs în Bucovina. De asemenea, delegațiile din Republica Moldova vor vizita și Aeroportul Suceava, Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean și Muzeul de Istorie.

Trebuie precizat că la ceremonie au fost invitați să participe reprezentanți ai Universității „Ștefan cel Mare”, Camerei de Comerț și Industrie, Inspectoratului Școlar Județean, Muzeului Național al Bucovinei și Centrului Cultural Bucovina pentru discuții privind pregătirea unor proiecte comune pe domeniile prevăzute în acorduri.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.