Polițiștii suceveni au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice și de verificare a unor agenți economici din județ, care desfășoară activități de exploatare și prelucrare a materialului lemnos. Poliţiştii au aplicat 282 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 130 de mii de lei şi au confiscat material lemnos în valoare de peste 25 de mii de lei în cadrul acţiunii.

În perioada 16 – 18 septembrie, echipe mixte formate din polițiști ai I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigarea Fraudelor și Serviciul de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice și lucrători ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava, au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice și de verificare a unor agenţi economici din judeţ, care desfăşoară activităţi de exploatare şi prelucrare a lemnului.

În cadrul acţiunii au fost constatate 10 infracţiuni, din care 4 la regimul silvic. Totodată, au fost aplicate 282 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 129.680 lei. Tot în cadrul aceleiaşi acţiuni au fost confiscați 127,85 mc material lemnos, în valoare de 25.562 lei.

Doi tineri de 26 și 19 ani, ambii din comuna Capu Câmpului, au fost depistați că au tăiat fără drept 3 arbori şi au sustras lemn fasonat la cioată, cu un volum total de 7,2 mc, în valoare de 1.260 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

Un bărbat de 35 de ani, din comuna Moldoviţa, care transporta fără documente de provenienţă cantitatea de 20,93 m.c. lemn rotund răşinoase, în valoare de 4 mii de lei, a fost sancţionat cu amendă în valoare de două mii de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.