Președintele Senatului Nicolae Ciucă va merge pentru două zile în Spania, într-o vizită extrem de importantă pentru comunitatea românească de acolo.

În Spania trăiește una dintre mai puternice comunități românești din diaspora, alături de cea din Italia. Nicolae Ciucă va aborda în cadrul vizitei, mai multe subiecte ce interesează relația bilaterală româno-spaniolă, dar  și teme ce țin de agenda UE.

Unul dintre proiectele importante ale lui Nicolae Ciucă vizează chiar comunitatea românilor stabiliți în Spania, mai exact este vorba de subiectul dublei cetățenii.

Efectele acestei întrevederi bilaterale pentru românii din Spania vor fi extrem de importante, mai ales pentru faptul că mulți români, dar și copiii lor își doresc să aibă cetățenia spaniolă.

Ședința comună a Guvernelor României și Spaniei din noiembrie 2022 a discutat pentru prima oară acest proiect. În acea perioadă, Nicolae Ciucă era prim-ministrul țării și a condus respectiva ședință, relatează psnews.ro.

Un grup de lucru  a fost creat atunci, acesta având sarcina de a rezolva subiectul dublei cetățenii pentru românii stabiliți în Spania.

România ar putea fi a treia țară, după Franța şi Portugalia ce a obținut acorduri privind dubla cetățenie cu Spania.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.