Invitată în studioul Puterea Știrilor, Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP, a anunțat că 12 organizații au schimbat conducerile, în urma demisiilor sau demiterilor președinților de filialele, după rezultatelor slabe de la alegerile locale. „Colegii noștri și-au asumat rezultatele și au înțeles foarte bine că nu se poate continua așa mai departe”, a declarat secretarul general adjunct al PMP.

Ioana Constantin a susținut și că partidul putea obține un scor mai mare la București, însă a amintit că în unele județe PMP chiar „a obținut un scor cu două cifre, așa cum și-a propus”. „La nivel național avem peste 6%, nu cred că mai poate cineva să mai vină și să discute acum despre problema pragului electoral la PMP”, a adăugat aceasta.

Ne-am propus un scor de două cifre la alegerile locale și în unele județe chiar a fost obținut. De exemplu, la Buzău avem 13 %, la Suceava peste 11%, la Caraș-Severin 12%, la Bistrița aproape 11%. Și Neamț, Prahova sunt județe unde s-a obținut un scor de două cifre sau aproape de două cifre. Însă, sunt și județe unde am făcut diferențe de mii de voturi anulate, unde n-am reușit să sărim pragul. La București cred că puteam mai bine decât atât, dar suntem mulțumiți de ceea ce am obținut.

La nivel național avem peste 6%, nu cred că mai poate cineva să mai vină și să discute acum despre problema pragului electoral la PMP, pentru că sunt foarte mulți care nu pot dormi noaptea de grija PMP. Noi suntem un partid pe picioarele noastre. Suntem al 3-lea partid la nivel național ca număr de aleși locali. Față de alegerile locale din 2016, suntem singurul partid care chiar a înregistrat o creștere în ceea ce înseamnă număr de voturi, de primari, de consilieri județeni, consilieri locali. Din această perspectivă suntem mulțumiți. Noi am candidat singuri, fără alianțe, la toate consiliile județene. Suntem mulțumiți de rezultate (…).

Am făcut deja o analiză. Acei președinți de filiale care nu au avut un scor bun la alegeri au demisionat sau au fost demiși, duminică, la ședința Colegiului Național, unde 12 organizații au schimbat conducerile. Sunt foarte mulți dintre colegii noștri care au demisionat în urma rezultatului slab de la alegerile locale, sau alții au fost chiar demiși. Să știți că suntem un partid care are o demnitate internă foarte puternică. Colegii noștri și-au asumat rezultatele și au înțeles foarte bine că nu se poate continua așa mai departe”, a declarat Ioana Constantin, la Puterea Știrilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.